Lauantaina poltetaan Suomi 100 -juhlakaski

Alun perin kesäkuun Luonnon päivälle suunniteltu juhlakaski on tarkoitus polttaa tulevana lauantaina 5.8. Padasjoen Vesijaolla. Polton onnistuminen edellyttää useiden päivien poutasäätä, mistä johtuen ajankohtaa jouduttiin siirtämään. Nyt pidetään peukkuja pystyssä, että juhlakaski saataisiin palamaan! Mukaan ovat tervetulleita niin kaskeamiseen halukkaat osallistujat kuin katsojatkin. Kaskeamisesta kiinnostuneiden tulee ilmoittautua tapahtumaan etukäteen. Satavuotiaan Suomen juhlakasken järjestävät Metsähallitus, Luonnonvarakeskus ja Metsähistorian seura. Lue lisää!

Sauvakävelyn suurtapahtuma

Suomen Latu juhlii sauvakävelyn 20-vuotistaivalta järjestämällä kansainvälisen Nordic Walking -kongressin sekä kaksi kävelytapahtumaa yhteistyössä International Council of Nordic Walkingin kanssa. Kongressi järjestetään Solvallan urheiluopistolla Espoossa 4.–5.8. ja ohjelma sopii niin ammattilaisille kuin harrastajille. Luvassa on muun muassa luentoja, käytännön workshopeja ja tuote-esittelyjä.

Ensimmäinen kävelytapahtuma Tahkon taival järjestetään lauantaina. Viiden kilometrin reitti kulkee Maunulan majalta Olympiastadionille. Oppaana toimii Suomen Ladun entinen toiminnanjohtaja Tuomo Jantunen, joka johdatti joukkoa myös legendaarisella kävelyllä vuonna 1988 Lauri ”Tahko” Pihkalan patsaan julkistamisen yhteydessä. Lähtö Tahkon taipaleelle tapahtuu klo 16 Maunulan majalta.

Nordic Walk Finland -juhlakävely on kansainvälinen kaikille avoin ja ilmainen sauvakävelytapahtuma Paloheinän ulkoilualueella sunnuntaina 6.8. klo 11–15. Ohjelmassa on 3, 5 ja 10 kilometrin sauvakävelyreitit ja jumppaa sekä tapahtumatorilla esimerkiksi tekniikkavinkkejä ja ryhtitestejä. Molemmille kävelyille voi osallistua myös Solvallan kongressista käsin.

Lue lisää Nordic Walk Finland -tapahtumasta täältä!

Sauvakävelyn 20-vuotistaivalta juhlistetaan kansainvälisellä tapahtumalla. Kuva: Suomen Latu.

Auroran kesäjuhlat tukee Träskändan kartanoa

Espoon Järvenperässä vietetään sunnuntaina 6.8. Auroran kesäjuhlia Aurora Karamzinin syntymäpäivän kunniaksi. Karamzin omisti kartanon 1800-luvulla ja nyt Träskändan kartanon ystävät ry:n tavoitteena on edistää Espoon kaupungin omistaman kartanon kunnostustöiden aloittamista. Tapahtumassa puhutaan muun muassa luomuviljelystä kattopuutarhassa ja lähdetään ekojooga-metsäkävelylle. Puistossa on myös musiikkiesityksiä, taidetyöpajoja ja kahvila. Juhlia vietetään klo 11–16.

Träskändan kartanopuistossa pääsee historian lisäksi nauttimaan alueen monimuotoisesta luonnosta. Vuonna 1961 rauhoitettu luonnonsuojelualue on yksi Espoon iäkkäimmistä ja puistossa kiertävä luontopolku vie vanhan kartanopuiston tunnelmiin. Kohde on vierailun arvoinen muinakin ajankohtina ja opastetulla reitillä pääsee tutustumaan perinteiseen puutarhakulttuuriin ja rehevään lehtoluontoon.

Tutustu tapahtumaan täällä!

Syödään yhdessä mustikkapiirakkaa!

Mustikkapiirakka on yksi suomalaisten tärkeimmistä perinneherkuista. Tänä sunnuntaina 6.8. vietetään ensimmäistä kertaa kansallista mustikkapiirakkapäivää, joka on samalla Suomi 100 -juhlavuoden Syödään yhdessä -hankkeen elokuun juhlapäivä. Nauti juuri kypsyneestä sadosta lähtemällä sunnuntaina metsään, leipomalla mustikkapiirakka ja herkuttelemalla yhdessä läheistesi kanssa!

Sunnuntaina nautitaan juuri kypsyneestä sadosta juhlapäivä nojalla! Kuva: Romina Campos/CC BY 2.0

Auroran kesäjuhlatjuhlakaskimustikkapiirakkaNordic Walk FinlandsauvakävelyTräskända