Pihlajanmarjat ovat happamia. Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta kertoo, että niitä voi silti käyttää kokonaisena, kunhan happoja vähän taittaa.

”Yöpakkasetkin tekevät marjoista makeita, mutta myöhään syksyllä kerätessä niissä on aika paljon mustia marjoja mukana. Siksi marjoja voi perata hyvissä ajoin ja panna pakastimeen. Kirpeys vähenee huomattavasti.”

Toinen hyvä tapa on kuivaaminen. Se on parasta tehdä sokerin kanssa survottuna. Kasvikuivurin ritilöille leikataan leivinpaperista aavistuksen ritilää pienemmät palaset, joiden päälle sokeroitu pihlajanmarjasurvos levitetään. Nahkeaksi kuivattuna sen voi murustella myslin sekaan. ”Aikaisemmin kuivaaminen on ollut yleisin säilömistapa”, Hopsu-neuvonen sanoo.

Lue lisää pihlajanmarjasta Suomen Luonnon tuoreesta numerosta 8/2014!

pihlajanmarjaresepti