Viime viikolla uutisoitiin sumuisella Tuusulanjärvellä räpiköineestä väsyneestä hiiripöllöstä, jonka melomassa ollut Pentti Taskinen pelasti. Mies toimitti linnun Halosenniemeen toipumaan, josta pöllön kunnon parannettua se laskettiin takaisin luontoon.

Taskisen pöllökuvat levisivät Keski-Uusimaa -lehden ja Suomen Luonnon nettisivujen kautta nopeasti myös valtamediaan. Hellyttävä ja positiivinen tarina sai ihmiset jakamaan tarinaa ja kuvia ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Hiiripöllö lähti myös valloittamaan maailmaa, sillä siitä kirjoitettiin englantilaista Daily Mail -lehteä myöten!

61-vuotias Pentti Taskinen kertoo, että työttömänä lehtien kuvapalkkioiden vastaanottaminen aiheuttaa niin paljon paperisotaa työvoimatoimiston kanssa, että aluksi hän kieltäytyi palkkioista kokonaan. Taskinen kuitenkin keksi, että voisi ohjata palkkiot hyväntekeväisyyteen. Sairaat lapset ovat lähellä Taskisen sydäntä ja siksi kohteeksi valikoitui Helsinkiin suunnitteilla oleva lastensairaala, jonka rakentamiseen Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistys kerää rahaa.

Myös Suomen Luonto lahjoittaa pöllökuvien kuvapalkkion lastensairaalahankkeeseen.

Lue lisää uudesta lastensairaalasta ja tee lahjoitus >>

Melonta-alan perheyritys Welhonpesä puolestaan aikoo teettää pöllön kuvista t-paitoja, joiden tuotosta osa menee hyväntekeväisyyteen.
www.welhonpesa.fi >>

Tilaa Suomen Luonto!

Puhtaan luonnon merkitys hyvinvoinnin edistäjänä on entisestään korostunut koronavirusepidemian hankaloittamassa arjessa.
Tilaamalla Suomen Luonnon tuet Luonnonsuojeluliiton työtä suomalaisen luonnon hyväksi.
Tilaa nyt kotiin kannettuna tai diginä!