Olet saapunut Suomen Luonnon uudistuneelle verkkosivustolle – tervetuloa!

Pääset lukemaan entistä monipuolisempia juttuja luonto- ja ympäristöaiheista aiempaa modernimmilta ja tyylikkäämmiltä sivuilta. Kehitämme sivustoa edelleen syksyn aikana. Luvassa on lisää uusia toimintoja, parannuksia käytettävyyteen ja kiinnostavia lukukokemuksia.

Tästä jutusta pääset tutustumaan lyhyesti uuteen sivustoon. Toivottavasti viihdyt!

 

Luonto- ja ympäristöjuttuja laidasta laitaan

Uusilta sivuilta löydät helposti juttuja itseäsi kiinnostavista aiheista, halusit sitten lukea linnuista, ilmastonmuutoksesta, retkeilystä tai luonnonmukaisista resepteistä.  Jokaisen artikkelin lopusta pääset juttulinkkiä tai avainsanaa klikkaamalla lukemaan saman aihealueen. Jos tiedät jo valmiiksi, mitä olet etsimässä, voit hyödyntää sivuston haku-toimintoa.

Navigaatio löytyy selainversiossa sivun ylälaidasta.

 

Löydä ajankohtaiset jutut etusivulta

Etusivun oikeassa ylälaidassa on linkit uusimpiin ja luetuimpiin artikkeleihin. Etusivun nostot esittelevät ajankohtaisia luontojuttuja.

Etusivun ylälaidasta löydät viimeisimmät ja luetuimmat sisällöt.

 

Tarpeellinen tieto yhdessä paikassa

Jos etsit toimituksen yhteystietoja, suosikkiblogiasi tai lehden tilaussivua, löydät kaiken tarpeellisen päänavigaatiosta. Mobiilisivulla samat tiedot sijaitsevat ruudun oikeassa yläkulmassa olevan valikkonapin takana.

Oikean yläkulman hampurilaisvalikosta löydät kaiken tarpeellisen.

 

Jaa luontohavaintosi tai ottamasi luontokuva Havaintokirjassa

Voit lähettää kuvia ja ilmoittaa havaintoja tai selailla muiden lähettämiä havaintoja samalla sivulla. Lähetä havaintosi täyttämällä sivun ylälaidan lomake tai selaa muiden lähettämiä luontokuvia. Havaintokirjan löydät Luonto-kategorian alta.

Voit lähettää oman luontokuvasi Havaintokirjaan.

 

Opi luonnosta lajikoulujen avulla

Opiskele eläimiä, kasveja, sieniä ja luonnonilmiöitä erilaisissa lajikouluissa. Sivuilla julkaistut koulut löytyvät avainsanan ”Lajikoulut”-alta.

Opiskele lokkeja ja tiiroja lajikoulussa.

 

Retkipaikat kartalla

Syysretki suunnitteilla? Mihin viikonloppua viettämään? Löydät kaikki Suomen Luonnon verkkosivuilla julkaistut retkijutut yhdelle kartalle koottuna. Voit näppärästi etsiä vinkkejä lähistösi retkipaikoista tai suunnitella tulevia reissuja kartan avulla.

Kaikki retkijutut koottuna kätevästi yhdelle kartalle.

 

Tutustu Suomen Luonnon bloggaajiin

Suomen Luonnon tutut bloggaajat jatkavat uusilla sivuilla, ja mukaan saadaan myös uusia kasvoja. Aiheita blogeissa on laidasta laitaan retkeilystä ja ympäristöjutuista ekologiseen elämään. Toimituksen blogissa pääset kuulemaan toimituksen pohdintoja ja kuulumisia lehdenteon lomasta.

Luontokuvaaja Krista Ylinen bloggaa Suomen Luonnossa.

 

Psst! Mitä mieltä olet uudesta sivustosta? Eikö jokin sivu toimi? Löysitkö virheen? Otamme mielellämme vastaan palautetta ja korjaushavaintoja uusilta sivuilta! Pääset lähettämään palautetta täällä.

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.