Suomen Luonnon viime keväänä julkaisema Villivihannekset-sovellus on päivitetty, ja se esittelee nyt 30 erilaista villivihannesta. Jokaisesta kasvista on kolme herkullista reseptiä keittiömestari ja villivihanneskouluttaja Sami Tallbergilta, yhteensä siis 90 reseptiä.

Villivihannesten kausi on aluillaan, ja Villivihannekset-sovellus kulkee kätevästi mukana älypuhelimessa luonnossa liikkuessa ja antaa ideoita kasvien käyttöön. Sovelluksen kuvien ja kuvailujen avulla kasvit on myös helppo tunnistaa.

Villivihannekset ovat varsinaista lähiruokaa, mutta niiden kerääminen on myös hyväksi mielelle. Niistä saa ekologista, edullista ja maistuvaa ruokaa, ja kasveja keräämällä pääset lisäksi nauttimaan luonnosta ja liikkumaan ulkoilmassa.

Villivihannesten keruu kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta kerääjällä on myös velvollisuuksia: kasvi täytyy tunnistaa oikein, kasveja tulee kerätä sieltä täältä runsaista esiintymistä, eikä koskaan koko kasvustoa. Kasvin juurien, jäkälän, puun lehtien, havujen, neulasten, kerkkien ja mahlan keruuseen täytyy olla maanomistajan lupa.

Sovelluksen voi ladata iOS-, Windows- ja Android-puhelimiin hintaan 2,99 €. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön. Sovelluksen aiemmin ladanneille päivitys on maksuton.

Lue lisää sovelluksesta! Lisää tietoa villivihanneksista löydät 28.4. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.

Lataa sovellus:
Applen puhelimiin AppStoresta.
Android-puhelimiin Google Play -kaupasta.
Windows-puhelimiin Windows Phone -kaupasta.

villivihannekset

Tilaa uudistunut Suomen Luonto!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!