Kirjaudu
Tilaa lehti
Kirjaudu
Tauon paikka

Kuka pelkää mäyrää?

Elokuussa julkaistun kyselytutkimuksen mukaan mäyrän kohtaamiseen liittyvä pelko on kasvanut. Siis mäyrän, sen pullean likinäköisen tuhisijan, jonka lempiruokaa ovat kastemadot. Mistä pelko voi kummuta?

Tauon paikka

Kaivoksista ja vaikutusmahdollisuuksista

Kaivosvarauksia Käsivarteen ja Saimaalle. Kaivosteollisuuden mainostamista Kolin kansallismaisemalla. Tässä muutamia tämän kesän uutisia kaivosten luvatusta maasta. Karu totuus on, että me tarvitsemme metalleja. Miten voimme vaikuttaa siihen, mistä ja millä tavalla nämä metallit tulevat?

Tauon paikka

Havainnoista ja yleistämisestä

"Kyllä meidän pihassa käy säännöllisesti hömötiaisia, ja huuhkajakin huhuilee. Miten niin ne muka ovat harvinaistuneet?" – "En usko, koska minä näin jotain muuta." Tällaista kuulee välillä keskusteltaessa luonnon monimuotoisuuden katoamisesta. "Minä näin" ei kuitenkaan riitä.

Tauon paikka

Uusia alkuja

Inkoo, Kopparnäsin virkistysalue, toukokuu 2020. Nousevan auringon valo kimmeltää tyynessä vedessä. Näin aikaisin aamulla on vielä hiljaista, mutta pian tänne alkaa saapua muitakin ulkoilijoita. On hyvin pienestä kiinni, että se on mahdollista. Jos kauan sitten vain muutama ihminen olisi päättänyt toisin, meillä kellään ei olisi tänne nyt mitään asiaa.