Kuva: Sirpa Jyske / Havaintokirja

Kilpailu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kuva & Ääni -messujen kanssa.

Yhdessäoloon on nyt korona-aikana kova kaipuu ja sille pitää löytää uudenlaisia muotoja. Läheisyyttä voi etsiä luonnosta: Kannolla kasvavat sienet nojailevat toisiinsa suurena joukkona, ja aika voi sulauttaa paksukaarnaisetkin männyt toisiinsa. Tämä vuosi on myös lähentänyt monia ihmisiä luonnon kanssa.

Luonnosta löytyy malleja yhteispeliin. Poikkeusaikana kaikkien pitää puhaltaa yhteen hiileen kuin muurahaispesässä konsanaan. Meidän täytyy varjella luontoa ympärillämme, jotta se voisi varjella meitä.

Millaisia ajatuksia luonto ja yhdessäolo sinussa herättävät? Osallistu kuvakilpailuun 31. tammikuuta 2021 mennessä! Yksi osallistuja voi lähettää enintään kolme kuvaa.

Palkinnot

Huomio! Tämän vuoden Kuva&Ääni -messut on siirretty pidettäväksi vuonna 2022. Tämä aiheuttaa muutoksia:
100 ensimmäistä kuvansa kilpailuun lähettänyttä saa lipun maaliskuun 2022, ei 2021 Kuva & Ääni -messuille.

Suomen Luonnon toimitus valitsee kuvista 12 parasta tulostettavaksi mahdollisesti toukokuussa 2021 Lapsi-messuilla ulkoiluteemaisella osastolla pidettävään näyttelyyn (ei Kuva&Ääni, joka on peruttu), jonka valmistavat Epson ja Interfoto. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kuvaaja saa kuvatulosteen omakseen näyttelyn päätyttyä. Näyttelyyn valitut kuvat julkistetaan verkkosivuillamme ennen messujen avautumista. Mikäli näyttelyä ei voida pandemian vuoksi järjestää, kuvatulosteet tehdään silti ja toimitetaan kuvaajille.