#muutos-verkkolehden kirjoittajina toimii avoimella haulla valittuja luonnontieteilijöitä. Suomen Luonnon toimittajat, graafikko ja verkkotuottaja kouluttavat kirjoittajia, editoivat heidän tekstejään ja toimivat taustatukena jutun teossa.
Kuvat: Tomi Setälä ja Marika Eerola
Toimittaja
Riikka Kaartinen (toimivapaalla)
Suomen Luonnon toimittaja ja ekologi. Kirjoittaa luonto- ja tiedeaiheista, vapaa-ajalla harrastaa lintuja ja retkeilee.
040 480 9236
Ekologi
Mari Annala
Ekologi, post doc -tutkija Suomen Ympäristökeskuksessa. Tutkii purojen ja metsien vuorovaikutusta, niiden eliöyhteisöjä ja ekosysteemitoimintoja. Kiinnostunut erityisesti ihmistoiminnan vaikutuksista metsäpuroihin.
Sarella Arkkila
Biologian maisteri, töissä museomestarina Linnustonseurannassa, Luonnontieteellisessä keskusmuseossa Helsingissä. Työstää väitöskirjaa maatalouden ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista maatalouden biodiversiteetti-indikaattoreihin.
Ekologi
Riikka Armanto
Ekologi ja tulevaisuudentutkimuksen jatko-opiskelija Turun yliopistosta. Tutkii väitöskirjassaan ilmastoviisaan maataloustuotannon edistämistä ja viljelijöiden toimijuuden vahvistamista osallistavissa tulevaisuusverstaissa. Kirjoittaa #muutos-lehteen tulevaisuuden moninaisesta luonteesta ja sen proaktiivisesta tekemisestä.
Meribiologi
Heidi Arponen
Heidi Arponen on meribiologi, tutkimussukeltaja ja tietokirjailija. Hän on pohjattoman kiinnostunut Itämeren vedenalaisesta luonnosta, jota hän on tutkinut ja kartoittanut jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Sukeltamisen lisäksi ulkosaariston luonto vetää häntä vastustamattomasti puoleensa mm. pitkien melontaretkien parissa. Hän on myös yksi Itämeri Suomen luonnossa -lajioppaan kirjoittajista. Blogissa katsellaan maailmaa pinnanalaisesta perspektiivistä. Heidi kirjoittaa meriluonnon suojelusta ja havainnoistaan rannikkomme vedenalaisessa luonnossa: levistä, meriajokkaista, rakkohauruista, korvameduusoista, hylkeistä ja monista muista meriluontoon liittyvistä aiheista. Sukella mukaan Itämeren aaltojen alle!
Aslak Eronen
Aslak Eronen on biologi ja väitöskirjatutkija Itä-Suomen Yliopistossa Joensuussa. Hän tutkii mahdollisuutta äärimmäisen uhanalaisen Saimaan järvilohen perimän monipuolistamiseksi hybridisaation avulla. Hän on kiinnostunut lisäksi maailmanlaajuisesti hurjaa vauhtia hupenevista aarniometsistä, luonnon monimuotoisuudesta sekä piirtämisestä.
Biologi
Julia Fält-Nardmann
Biologian jatko-opiskelija. Tutkii ilmastonmuutosta ja tuholaisperhosia Turun yliopistossa sekä Dresdenin teknillisessä yliopistossa Saksassa. Pääsee sijaintiensa vuoksi vertailemaan eri ilmastovyöhykkeitä ja tutkimuslajien selviämistä 2000 kilometrin matkalla.
Tarkastelee #muutos-lehdessä havununna-perhosen kautta metsätuholaisten ja muiden hyönteisten leviämistä ilmastonmuutoksen myötä.
Mira Grönroos
Mira Grönroos on tutkijatohtori Helsingin yliopistosta. Hän työskentelee NATUREWELL-hankkeessa, jossa selvitetään, miten luonnossa oleskelu vaikuttaa nuorten hyvinvointiin. Grönroos tutkii, miten luontokontakti muuttaa ihmisen mikrobistoa ja on erityisesti kiinnostunut siitä, miten kaikkien ihmisryhmien luontoyhteyttä voidaan tasa-arvoisesti lisätä.
Geologi
Maija Heikkilä
Geologian tohtori, akatemiatutkija Helsingin yliopistossa. Tutkii pohjoisten ekosysteemien reaktioita ilmastonmuutoksiin satojen ja tuhansien vuosien mittakaavoissa.
Kirjoittaa #muutos-lehdessä pitkäaikaisista ympäristönmuutoksista sekä niiden tieteellisestä, yhteiskunnallisesta ja inhimillisestä jäljestä.
Eläinekologi
Paavo Hellstedt
Paavo Hellstedt (FT) on tutkinut nisäkkäiden yhteisöekologisia tekijöitä sekä petonisäkkäiden ekologiaa ja ekofysiologiaa.
Tutkija
Svante Henriksson
Tutkija Ilmatieteen laitokselta. Mallintaa ilmastoa laskennallisesti. Tutkii tällä hetkellä Intian monsuunin eri pituisia heilahteluja. Opiskellut teoreettista fysiikkaa, fysiikkaa, matematiikkaa ja taloustiedettä.
Kirjoittaa #muutos-lehteen paitsi ilmastosta myös muiden monimutkaisten järjestelmien mallintamisesta.
Biologi ja kuvataiteilija
Paula Humberg
Biologian opiskelija Itä-Suomen yliopistossa. Valokuvaaja ja kuvataiteilija, kiinnostunut etologiasta ja ympäristönsuojelusta. Tekee kesällä valokuvausprojektia kalastuksen oheissaaliina kuolleista pyöriäisistä Büsumissa Saksassa, ja kirjoittaa aiheesta myös #muutos-verkkolehteen.
Tohtorikoulutettava
Aleksi Husso
Tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Tutkii varhaisen mikrobiston ja kehittyvän immuunijärjestelmän vuorovaikutuksia nisäkkäillä.
@laiske
Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja
Harri Hölttä
Tutkijana suurimpana mielenkiinnon kohteena ympäristöhistoria, eli ihmisen ja luonnon vuorovaikutus ja sen seuraukset eri aikoina. Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja. #muutos-lehdessä analysoi sitä, pitävätkö syvälle juurtuneet käsitykset Suomen metsien huonosta tilasta 1800-luvulla paikkansa.
@HarriHoltta
Biologi
Jani Järvi
Jani Järvi on monimuotoisuuden puolesta puhuva biologi, jonka mielestä kaikkien pitäisi kiinnittää enemmän huomiota hyönteisiin.
@janijarvi
Yhteisöekologi
Elina Kaarlejärvi
Yhteisöekologi, tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Tutkii metsien ja tunturien kasviyhteisöjä, niiden monimuotoisuuteen vaikuttavia tekijöitä sekä monimuotoisuuden yhteyttä ekosysteemien toimintaan. Kiinnostunut lajienvälisten vuorovaikutusten, erityisesti kasvinsyöjien ja sienijuurten, merkityksestä kasviyhteisöille.
Henna Kangosjärvi
Pohjoisiin järviin erikoistunut biologi Jyväskylän yliopistosta, joka tutkii väitöskirjassaan tunturijärvien ravintoverkkoja ja niiden lohikaloja.
Luonnonmaantieteilijä
Julia Kemppinen
Luonnonmaantieteilijä ekologian äärellä. Tutkii väitöskirjassaan veden ja tunturikasvien vuorovaikutusta paljakalla.
@juliakemppinen
Eläinekologi
Elina Koivisto
Eläinekologi Turun yliopistosta. Kiinnostunut erityisesti siitä, miten toiset lajit ja ympäristö vaikuttavat eläinten populaatioihin ja käyttäytymiseen. Tutkimuskohteina ovat useimmiten myyrien ja niitä syövien petojen väliset suhteet. On aiemmin kirjoittanut #muutos-lehteen jyrsijämyrkkyjen kulkeutumisesta petoeläimiin, nyt aiheena ovat ilmastonmuutoksen vaikutukset varpuspöllön elämään.
@elinakoi
Virologi
Essi Korhonen
Essi Korhonen on virologi, jonka intohimona ovat niveljalkaiset ja niiden välittämät virukset ja jolle kesät tarkoittavat unelmia ja maastohommia.
Tutkijatohtori
Aino Korrensalo
Tutkijatohtori Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastolla. Tutkii soiden kasvihuonekaasuvirtoja, erityisesti kasvien vaikutusta niiden tuottoon, kulutukseen ja vapautumiseen. Kiinnostunut selvittämään, mitä annettavaa tieteellä ja taiteella voisi olla toisilleen.
Kasviekologi
Minna Kosonen
Biologi, kasviekologi, joka työskentelee parhaillaan Post doc- tutkijana Luonnonvarakeskuksen LUMOTTU-hankkeessa. Tutkii viljelykasvien ominaisuuksia ja niiden vaikutuksia hyönteisiin. Kiinnostunut erityisesti mesikasveista, pölyttäjistä ja herbivorien luontaisista vihollisista, kuten leppäkertuista.
Yliopistonopettaja
Anna Kronlund
Yliopistonopettaja Jyväskylän yliopistossa. Tutkii ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä käytävää poliittista keskustelua Yhdysvalloissa. Kirjoittaa #muutos-lehteen ajankohtaisista huomioista Yhdysvaltojen ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä Donald Trumpin hallinnon aikana.
@AnnaKronlund
Paleoekologi
Niina Kuosmanen
Pohjoisista havumetsistä, niiden kehityksestä ja häiriöhistoriasta kiinnostunut paleoekologi Helsingin yliopistosta.
@NiinaKuosmanen
Olivia Kuuri-Riutta
Väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopiston Peat&Trees-tutkimusryhmästä. Tutkii, miten ilmastonmuutos ja sen aiheuttama kuivuminen vaikuttavat pohjoisten soiden mikrobeihin ja kasvillisuuteen.
Ekologi
Saija Kuusela
Ekologi ja projektipäällikkö Suomen ympäristökeskuksessa. Hoitaa metsien monimuotoisuutta turvaavan Metso-ohjelman kautta rahoitettavia hankkeita ja osallistuu ohjelman viestintään. Luonto ja erityisesti metsät lähellä sydäntä.
Kirjoittaa #muutos-lehteen Suomen pysyvimmästä ekosysteemistä.
@SaijaKuusela
Populaatio- ja yhteisöekologi
Kukka Kyrö
Populaatio- ja yhteisöekologi, jatko-opiskelija Helsingin yliopistossa. Tutkii hyönteisten ja muiden selkärangattomien eläinten yhteisöjä viherkatoilla ja pyrkii selvittämään, millaiset viherkattoratkaisut parhaiten tukevat selkärangattomien monimuotoisuutta kaupunkiympäristössä.
Hydrologi
Maria Kämäri
Jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa. Tutkii jokien talviajan fysikaalisia prosesseja muun muassa Kokemäenjoella ja Nuorgamissa Pulmankijoella. Osittaisella virkavapaalla Suomen ympäristökeskuksesta. Tarkastelee #muutos-lehdessä sitä, kuinka joet muokkaavat maisemaa.
Hanna-Kaisa Lakka
Jyväskylän yliopistossa työskentelevä tutkijatohtori Hanna-Kaisa Lakka (FT) on kiinnostunut pohjoista vesistä, niitä muuttavasta ilmastonmuutoksesta ja parhaillaan meneillään olevasta biodiversiteettikadosta. Lakka haluaa kertoa ihmisen varomattomista toimista, jotka johtavat vesien pilaantumiseen ja vesiluonnon lajien sukupuuttoon ihmissilmältä näkymättömissä, pinnan alla sekä toimista, joita jokainen meistä voi tehdä uhanalaisten lajien ja luonnon hyväksi.
Tutkijatohtori
Annina Launis
Tutkijatohtori Luonnontieteellisellä keskusmuseolla Helsingissä ja vieraileva tutkija Uppsalassa ja Frankfurtissa. Tutkii jäkälien monimuotoisuutta, lajiutumista ja luonnonsuojelubiologiaa. Kirjoittaa #muutos-lehteen tieteelle kuvaamattomista lajeista ja havumetsien monimuotoisuudesta, joka jää useilta huomaamatta.
Ilmakehätieteilijä
Katrianne Lehtipalo
Ilmakehätieteilijä, joka työskentelee apulaisprofessorina Helsingin Yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksessa (INAR) ja Ilmatieteen laitoksella. Tutkii ilmakehän pienhiukkasia eli aerosoleja. Kiinnostunut erityisesti siitä miten kaikista pienimmät hiukkaset syntyvät molekyylitasolla.
Kirjoittaa #muutos-lehteen mm. ilmansaasteiden vaikutuksesta ilmastoon ja ihmisten terveyteen.
@Katrianne_L
MMT, FT
Saara Lilja
Saara Lilja on kasvitieteilijä ja metsätohtori, joka rakentaa kestävää yhteiskuntaa tieteiden ja taiteiden välisyydellä.
Ekologi
Martta Liukkonen
Lintuja ja niiden kakkaa tutkiva ekologi, joka viettää paljon aikaa metsissä lintuja tarkkaillen ja kiviä halaillen.
Tutkijatohtori
Emma-Liina Marjakangas
Tutkijatohtori Aarhusin yliopistossa Tanskassa ja vieraileva tutkija Luonnontieteellisellä keskusmuseolla Helsingissä. Tutkii lajiyhteisöjen ja lajien välille muodostuvien vuorovaikutusten muutosta ihmistoiminnan seurauksena maailmanlaajuisesti.
@EmmaMarjakangas
LYNETin pääsihteeri
Sanna Marttinen
Pääsihteeri Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä Lynetissä. Edistää tutkimuslaitosten yhteistyötä ja yhdistää osaajia verkostossa. Lynetiin kuuluvat Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Geologian tutkimuskeskus (GTK), Ilmatieteen laitos (IL), Luonnonvarakeskus (Luke), Maanmittauslaitos (MML), Suomen ympäristökeskus SYKE ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy. Kirjoittaa #muutos-lehteen poimintoja tutkimuksista, jotka eivät olisi mahdollisia ilman eri alojen yhteistyötä.
@SannaMartti
Tutkijatohtori
Maija Marushchak
Tutkijatohtori Itä-Suomen yliopistossa biogeokemian tutkimusryhmässä. Tutkii kasvihuonekaasujen virtoja ja niitä tuottavia ja kuluttavia prosesseja arktisissa ekosysteemeissä. Kesällä 2017 suuntaa Sahan tasavaltaan Koillis-Venäjälle tutkimaan sulavaa ikiroutaa.
Kirjoittaa #muutos-lehteen pohjoisten ekosysteemien ja ilmaston monimutkaisista vuorovaikutuksista sekä syrjäisillä tundra-alueilla tehtävän tutkimustyön haasteista.
Marianna Melin
Marianna Melin on psykologi ja väitöskirjatutkija ilmastotuuppaus-hankkeessa.
Maisema-arkkitehti
Tiina Merikoski
Tiina Merikoski on maisema-arkkitehti ja kaupunkitutkija, joka löytää itsensä luonnosta.
Mediatutkija
Heidi Mikkola
Mediatutkija Turun yliopistosta, joka on kiinnostunut kulttuurisesta eläin- ja ympäristötutkimuksesta. Tutkii väitöskirjassaan luontodokumentteja sekä ihmisen, eläimen, ympäristön ja teknologian vuorovaikutuksia.
Bologi
Eero Myrsky
Eero Myrsky on Itä-Suomen yliopistosta valmistunut biologi. Hän työskenteli kesän 2016 Lounais-Grönlannissa tutkimusavustajana.
Luonnonsuojelubiologi
Eini Nieminen
Luonnonsuojelubiologi ja tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopistossa. Tutkii vapaaehtoisen luonnonsuojelun ekologisia, taloudellisia ja sosiaalisia haasteita, ja etsii niihin ratkaisuja.
@einieminen
Luonnonmaantieteilijä
Pekka Niittynen
Luonnonmaantieteilijä ja kasviekologi, jatko-opiskelijana Helsingin yliopistossa. Tutkii talvenaikaisen ilmastonmuutoksen ja hupenevan lumen vaikutuksia Arktiseen luontoon. Mallintaa lajien levinneisyyksiä ja kartoittaa muutoksia satelliittikuvin.
Ympäristöekologi
Virpi Pajunen
Ympäristöekologi, tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Tutkimuskohteena vesistöjen mikroskooppiset levät ja ilmaston vaikutus vesiekosysteemeihin.
Ekologi ja evoluutiobiologi
Minna Pekkonen
Ekologi ja evoluutiobiologi, joka työskentelee suunnittelijana Suomen ympäristökeskuksessa. On mukana erilaisissa tutkimushankkeissa, joissa kehitetään uusia keinoja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen. Viime vuodet tutkimusaiheena ovat olleet ihmisen luonnolle aiheuttamien haittojen lieventämisen ja kompensoimisen keinot. Kiinnostunut tiedeviestinnästä ja tieteellisen tiedon roolista luonnonsuojelussa.
Biologi
Santtu Pentikäinen
Santtu Pentikäinen on kaupunkirottia tutkiva biologi, joka törmää luontoon joka paikassa.
Niina Pietarinen
Niina Pietarinen on metsäpolitiikan tutkija, joka kannustaa kaikkia suomalaisia osallistumaan metsäkeskusteluun iästä, sukupuolesta ja taustasta riippumatta.
Ekologi
Sirke Piirainen
Ekologi, tohtorikoulutettava Luonnontieteellisellä keskusmuseolla ja vieraileva tutkija Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa. Tutkii väitöskirjassaan, miten ilmastonmuutos ja maankäyttö vaikuttavat uhanalaisiin lintuihin. Yrittää myös ennustaa, mitkä tällä hetkellä yleiset lajit saattavat uhanalaistua tulevaisuudessa ja millä keinoilla lajien suojelua voitaisiin tehostaa.
@PiirainenSirke
Ekologi
Tinja Pitkämäki
Ekologi ja kasvitieteilijä. Tekee väitöskirjaa trooppisista sammalista Turun Yliopiston Biodiversiteettiyksikössä. Tarkastelee maailmaa suurentavan linssin läpi.
Kirjoittaa #muutos-lehteen Perun pilvimetsistä ja päällyskasveista.
Biologi
Jenni Poutanen
Filosofian maisteri ja väitöskirjatyöntekijä Turun yliopiston biologian laitokselta. Tutkii perinnöllisyystieteen menetelmien ja riistakameroiden käyttöä populaatiobiologisessa tutkimuksessa sekä riistaeläinten kannanhoidossa.
Kirjoittaa #muutos-lehteen metsästyksen aiheuttamista muutoksista valkohäntäpeurojen populaatioissa.
Luonnonsuojelubiologi
Kaisa Raatikainen
Luonnonsuojelubiologi ja maisemaekologi Jyväskylän ja Turun yliopistoissa. Tutkii maiseman muuttumista poikkitieteellisesti. Erityisen kiinnostunut perinneympäristöistä eli niityistä, hakamaista ja metsälaitumista sekä niiden uhanalaistumiseen vaikuttavista tekijöistä.
Noora Risku
Noora Risku tekee väitöskirjatutkimusta Jyväskylän yliopistossa biohajoavien muovien ympäristökohtalosta. Hän tutkii, kuinka erilaiset muovimateriaalit hajoavat kompostissa sekä luonnossa. Häntä kiinnostaa ihmisen ja luonnon välinen vuorovaikutus, josta yksi esimerkki on jatkuvasti lisääntyvä mikromuovin määrä ympäristössä.
Paleoklimatologi
J. Sakari Salonen
Filosofian tohtori ja Helsingin yliopiston paleoklimatologian dosentti. Keskittynyt tutkimustyössään paleoklimatologiaan eli maapallon muinaisten ilmastojen tutkimukseen.
Kirjoittaa #muutos-lehteen geologisesta historiasta, muinaisilmastoista ja kaikenlaisista pitkistä kehityskuluista.
Evoluutio- ja luonnonsuojeluekologi
Pirkko Siikamäki
Evoluutio- ja luonnonsuojeluekologi, joka työskentelee Metsähallituksen luontopalvelujen aluepäällikkönä. Tutkimuskohteet vaihdelleet lintuekologiasta kasviesiintymien suojeluun ja viimeisimpänä luontomatkailuun. Blogissaan hän pohtii pohjoisen elämänkentän ilmiöitä ja ihmislajin vaikutusta muihin eläväisiin.
#muutos-lehdessä tekee aikahypyn jääkauden jälkeiseen aikaan ja tapaa relikti- eli jäännelajeja.
@PSiikamaki
Ekologi ja evoluutiobiologi
Tarja Silfver
Ekologi ja evoluutiobiologi Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa, kesäisin työskentelee myös Turun yliopiston Lapin tutkimusasema Kevolla. Tutkii ilmaston lämpenemisen ekosysteemivaikutuksia ja puiden sopeutumista muuttuvaan ilmastoon. Kiinnostunut erityisesti kasvinsyöjähyönteisten roolista ekosysteemin toiminnassa.
Ekologi ja evoluutiobiologi
Päivi Sirkiä
Luonnon monimuotoisuuden seurannoista ja niiden kehittämisestä kiinnostunut ekologian ja evoluutiobiologian dosentti Luomuksessa. Mukana lintutyöryhmässä, joka vastaa lintujen uhanalaisuusarvioinnista. Lintulaskennat ja perheretkeily sydäntä lähellä. Kirjoittaa #muutos-lehteen lajien uhanalaisuudesta, uhanalaisuuden arvioinnista ja oikaisee näistä esitettyjä väitteitä.
@PMSirkia
Biologi
Jenni Tahvanainen
Biologian opiskelija Itä-Suomen yliopistossa. Opiskelee biologian ja maantiedon aineopettajaksi. Ollut vuoden vaihto-oppilaana Intiassa, jolloin kiinnostui väestönkasvusta ja sen seurauksista. Mukana tutkimusryhmässä, joka tarkastelee ugandalaisten heinäsirkkojen hyödyntämistä ihmisravintona Euroopassa. Pohtii maailman ruokatulevaisuutta hyönteisten kautta myös #muutos-lehden artikkelissa.
Tutkija
Antti Takolander
Työskentelee tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistolla. Väitöskirjassaan tutkii ilmastonmuutoksen vaikutuksia rakkolevään, sekä mallinnusmenetelmiä, joilla voidaan ennustaa lajien levinneisyysalueiden muutoksia ilmaston lämmetessä.
Jari-Pekka Tamminen
Jari-Pekka tutkii vapaa-ajallaan oravia Pirkanmaalla, ja tekeillä on muun muassa maisterintutkielma. Päivätöikseen hän opettaa yliopistossa ja peruskoulussa.
Agroekologi
Marjaana Toivonen
Agroekologi, post doc -tutkija Suomen ympäristökeskuksessa. Tutkii maiseman ja viljelymenetelmien vaikutuksia viljelykasvien pölyttäjiin ja pölytykseen. Kiinnostunut maatalousympäristön monimuotoisuudesta, sen suojelun keinoista ja merkityksestä maataloudelle.
Jääasiantuntija
Jouni Vainio
Merijääasiantuntija Ilmatieteen laitoksen Meripalveluista. Työskennellyt talvimerenkulun informaatiopalveluiden parissa Jääpalvelussa yli 30 vuotta. Kirjoittaa #muutos-lehteen jäähavainnoista ja siitä, mitä ne kertovat ilmastosta.
Biologi
Mia Valtonen
Biologi, post doc -tutkija Helsingin yliopistossa. Tutkii geneettisiä menetelmiä käyttäen saimaannorpan historiaa, nykytilaa ja mahdollisuuksia selvitä muuttuvassa ympäristössä.
Diplomi-insinööri
Tuomas Vanhanen
Tuomas Vanhanen tekee väitöskirjaa energian sektorikytkennän sääntelystä ja on projektipäällikkö Tampereen kaupungin ekosysteemisopimusta toteuttavassa hankkeessa. Terassin rakentamisen lisäksi vapaapäivät täyttää prinsessaleikki tyttären kanssa.
@TumuVanhanen
Kasviekologi
Virpi Virjamo
Kasviekologi Itä-Suomen yliopistosta. Tutkii metsäpuiden sopeutumista ilmastonmuutokseen. Kiinnostunut erityisesti kasvien puolustusyhdisteistä.
Tutkija
Anna Virkkala
Tutkija, joka työskentelee pohjoisten alueiden ilmaston- ja ympäristönmuutoksen sekä hiilen kierron parissa hyödyntämällä satelliittikaukokartoitusaineistoja. Kirjoittaa #muutos-lehteen hiilen matkasta maapallolla.
Ekologi
Helena Wirta
Helena Wirta työskentelee tutkijana ja yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Maataloustieteiden osastolla. Hän tutkii niveljalkaisten eliöyhteisöjä ja niiden toimintaa, erityisesti pölyttäjiä, niin villejä kuin tarhattuja mehiläisiä.