Tutustu talvella kuteviin kaloihin, lue juttu laittomista haaskoista ja salapyyntiepäilyistä, susien perheongelmista sekä lintukuvaaja Markus Varesvuon ammatista.
Helmikuun 20. päivä ilmestyvä Suomen Luonto tutustuttaa lukijan jänkäkurppaan ja naavojen ja luppojen maailmaan. Suomen Luonto jäljitti laittomia haaskoja ja salapyyntiepäilyä, niistä lisää Korpilaki-jutussa. Osa kalostamme kutee juuri nyt, niistä voit lukea lisää myös. Lehti tutustui myös Markus Varesvuon intohimoon ja työhön, lintukuvaukseen.
Jänkäkurppa piileksii ojassa
Miten hyönteisiä syövä kahlaaja voi selvitä suomen talvessa?
Lintumies
Markus Varesvuon 10 vuoden takainen päätös johti maailman huipulle.
Toukokuun lehti on täynnä kevättä. Opi tuntemaan herkullisia villivihanneksia, lue kevään tulosta Viiankiaavalla ja opi tunnistamaan pelto- ja koivuhiiri. Julkaisemme kuvakilpailun tulokset ja tutustumme haitallisiin vieraslajeihin.
Elokuu on täynnä marjoja ja sieniä! Myrkkysieniä on syytä välttää, mutta kaikkialta löytyvän sienirihmaston myötä sienet ovat erottamaton osa elämää. Tutustu elokuun lehden monipuolisiin sisältöihin.
Tässä numerossa selvitämme, millaisen metsän peukaloinen tarvitsee ja opimme tuntemaan kaksi leppälajia. Tutustumme selkälokkiin ja löydämme ilmasta lintujen lisäksi monenlaista muutakin elämää. Tutkimme miten hyötyvät toisistaan sinivuokot ja muurahaiset, miten vihersammakot uhkaavat asuttamiaan eliöyhteisöjä ja mitä tapahtui, kun teeri ja riekko pesivät lähinaapureina. Lähdemme retkelle itäiselle Suomenlahdelle, tapaamme luontopolkuaiheista blogia pitävän Mika Markkasen ja julkaisemme talvikuvakisan voittajaotokset.
Vuoden ensimmäisessä numerossa päivitämme helmipöllön kuulumisia ja tutkimme elämää virtavesissä ja sisälle tulevia hyönteisiä. Vierailemme Puumalan Rokansaarella Aaro Hellaakosken jalanjäljissä ja Kaarinan Ryövärinluolassa hämähäkkien seurassa. Selvitämme, mitä tapahtuu ketun ja ilveksen kilpaillessa ja kerromme tuulivoimarakentamisen luontoselvitysten puutteista.