Hämähäkkijuttu viime numerossa poiki runsaasti palautetta. Verkonkutojien taituruutta ja tarkoituksenmukaisuutta hämmästeltiin joukolla. Mielenkiintoista oli myös se, että yksi lukija kertoi hämähäkkikammonsa jutun myötä lieventyneen. Varmasti artikkeli lisäsi myötämieltä hämähäkkejä kohtaan laajemminkin.

Myös käärmeet jakavat ihmisiä. Olemme vuosien mittaan koettaneet tiedon avulla lisätä ymmärtämystä näitä vainottuja matelijoita kohtaan. Myös viaton lisko vaskitsa on saanut kärsiä käärmemäisestä olemuksestaan, vain siksi, että siltä puuttuvat jalat. Kesäkisamme vaskitsakysely tosin osoitti, että ainakin lukijakuntamme parissa vaskitsa on pidetty.

Kaikki eliöt, esimerkiksi punkit ja hirvikärpänen, eivät varmasti saa hyväksyntää saati ihailua. Näkökulmaa voi kuitenkin hivenen muuttaa vaikkapa se, että hirvikärpänen tekee traagisen virheen, kun se erehtyy isäntäeläimestä valitessaan ihmisen.

Tässä numerossa esittelemme taitavan hyönteis- ja hämähäkkikuvaajan intohimoista harrastusta. Artikkeli tietoineen, kuvineen ja ajatuksineen avaa hienon verkkosilmäikkunan näiden kuusi- ja kahdeksanjalkaisten maailmaan.

Tuore ja luotettava tieto luonnosta kaikessa moninaisuudessaan on Suomen Luonnon tekemisen kivijalka. Olemme varmoja siitä, että se antaa uusia ja kiehtovia näkökulmia luonnossa liikkumiseen.

Viime keväänä tehdyn lukijatutkimuksemme mukaan 99 prosenttia lukijoista oli sitä mieltä, että Suomen Luonto on luotettava ja tärkeä luontotiedon lähde. Sama määrä oli myös valmis suosittelemaan sitä ystävilleen. Tämän parempaa kannustusta lehden tekemiseen ei voi saada.

Kiitos, hyvät lukijat!

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.