Teksti: Pekka Hänninen Kuvitus: Anne Stolt Kaupan tiskillä saattaa sormi mennä suuhun: eettisyyden ja reiluuden lisäksi pitäisi vielä arvata hiilijalanjälki. Tuotteen hiilijalanjäljen arviointi on vaikeaa, sillä siihen vaikuttavat useat tekijät: mitä raaka-aineita on käytetty, kuinka paljon ja millaista energiaa valmistusprosessi on vaatinut, ja miten pitkiä kuljetuksia on tarvittu. Yksilötasolla kulutusvalinnoilla voi pienentää hiilijalanjälkeään kymmeniä prosentteja,

Kiinnostuitko?

Tilaa lukuoikeus, tuet samalla Suomen ainutlaatuisen luonnon suojelua.

Jos sinulla on jo lukuoikeus ja olet rekisteröitynyt sivustolle,
kirjaudu sisään sivuston oikeasta yläkulmasta.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt, rekisteröidy ensin tästä.

ilmastomarssiilmastoviisaskuluttajakulutuslihansyönti