Vihreät puolukkamatot punastuvat parhaillaan marjojen kypsyessä ja kirjoessa metsän pohjaa. Puolukka on paitsi maistuva marja myös hiilitalouden tärkeä punnus.
21.8.2024Teksti: Johanna Mehtola
Kun rovaniemeläinen Outi Manninen oli ensimmäisellä luokalla koulussa, hänen piti muiden oppilaiden tapaan syksyn tullen kerätä kaksi litraa puolukkaa ja tuoda saalis kouluun. Yhdessä kerätyistä marjoista keitettiin hilloa koulun keittiossä. Sitä popsittiin pitkin lukuvuotta niin kaalilaatikon kyljessä kuin perunamuussin kaverina – ja kyllä maistui.
Nyt Manninen on Luonnonvarakeskuksen tutkija, jonka osaamisaluetta on metsän aluskasvillisuus, etenkin variksenmarja, mustikka – ja puolukka.
”Suosikkimarjani ei ole puolukka. Sen makumaailma jakaa mielipiteitä”, Manninen tunnustaa heti aluksi.
”Arvostan puolukkaa. Se on tavattoman kaunis marja. Ei olekaan mikään ihme, että puolukkametsässä tulee hinku kerätä kaikki hehkuvan punaisena pilkottavat marjat.”
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.