Kun rovaniemeläinen Outi Manninen oli ensimmäisellä luokalla koulussa, hänen piti muiden oppilaiden tapaan syksyn tullen kerätä kaksi litraa puolukkaa ja tuoda saalis kouluun. Yhdessä kerätyistä marjoista keitettiin hilloa koulun keittiossä. Sitä popsittiin pitkin lukuvuotta niin kaalilaatikon kyljessä kuin perunamuussin kaverina – ja kyllä maistui.

Nyt Manninen on Luonnonvarakeskuksen tutkija, jonka osaamisaluetta on metsän aluskasvillisuus, etenkin variksenmarja, mustikka – ja puolukka.

”Suosikkimarjani ei ole puolukka. Sen makumaailma jakaa mielipiteitä”, Manninen tunnustaa heti aluksi.

”Arvostan puolukkaa. Se on tavattoman kaunis marja. Ei olekaan mikään ihme, että puolukkametsässä tulee hinku kerätä kaikki hehkuvan punaisena pilkottavat marjat.”

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
aluskasvillisuushiilitalousmarjasatomykorritsapuolukan terveysvaikutuksetpuolukkapuolukkasato

Tilaa Suomen Luonto

Opi tuntemaan luontosi ja tue sen suojelua!
Suomen Luonto digitilauksen ensimmäinen kuukausi nyt 1 €!