Sir Paul McCartney on tänään julkaissut henkilökohtaisen kirjeen, joka on osoitettu Venäjän presidentti Vladimir Putinille. Kirjeessä ex-Beatle toivoo vangittujen aktivistien pääsevän takaisin perheiden luo.

28 Greenpeace Internationalin aktivistia ja kaksi freelance-journalistia ovat olleet vangittuna Venäjällä syyskuusta lähtien. Heitä syytetään merirosvoudesta ja huliganismista. Aktivistit pidätettiin, kun he osoittivat rauhanomaisesti mieltään arktista öljynporausta vastaan.

McCartney pohjustaa kirjettään Beatlesin Back In The U.S.S.R. -kappaleen sanoilla:

”45 vuotta sitten kirjoitin kappaleen Venäjästä The White Albumille. Silloin ei ollut muodikasta englantilaisena sanoa mukavia asioita maastanne. Venäjää käsittelevässä kappaleessa on yksi suosikkilyriikoitani: ”Been away so long I hardly knew the place, gee it’s good to be back home” (Olen ollut niin pitkään poissa, että hädin tuskin tunnistan enää paikkoja, kylläpä tuntuu hyvältä olla taas kotona). Voisivatko nämä sanat toteutua myös Greenpeacen vankien kohdalla?”

”Vladimir, miljoonat ihmiset ympäri maailman olisivat hyvin kiitollisia, jos tulisit väliin tähän tilanteeseen ja ratkaisisit sen. Ymmärrän tietysti, että Venäjän oikeuslaitos on erillinen Venäjän hallinnosta, mutta etkö voisi käyttää vaikutusvaltaasi, jotta vangit pääsisivät perheidensä luo?”,  jatkaa McCartney kirjeessään.

Sir Paul on suosittu Venäjällä ja hän on tavannut presidentti Putinin useasti. Laulaja lähetti kirjeen jo kuukausi sitten, mutta julkaisi sen vasta nyt.

 

Videossa  Paul McCartney esittää Beatlesin kappaleen Back In The U.S.S.R. Moskovan Punaisella torilla.

Lue koko kirje Sir Paul McCartneyn kotisivuilta >>

Lue lisää Greenpeacen sivuilta >>

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.