Pahanmakuinen leppäyökkösen toukka vaihtelee selviytymisstrategiaansa. Nuorena toukka muistuttaa ulkonäöltään linnun ulostetta. Viimeisen nahanluonnin jälkeen valeasu vaihtuu täysikasvuisen toukan kelta-mustaan varoitusväriin. Kuva: Tapio Kujala
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Piia on biologi ja kielen ammattilainen Nokialta. Tiedejutuissa hän hyödyntää luonnontieteellistä taustaansa ja rakkauttaan suomen kieleen. Samalla pääsee syventymään kiinnostaviin aiheisiin, kuten varoitussignaaleihin, jotka vievät evoluution perimmäisten kysymysten äärelle. Piia tykkää retkeillä perheen kanssa lähiluonnossa, hoitaa puutarhaa ja seurata talvella lintulaudan vieraita.
Talvihorrokseen tai -uneen vaipuville eläimille leuto ja vaihteleva talvisää voi tuoda suuria ongelmia. Miten eri eläimet tulevat toimeen lumettoman ja lumisen talven rajamailla?