Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Jouni Mikkonen

Elokuun sävyjä

Ajelin aurinkoisena elokuun lauantaina Kytäjärven suuntaan tarkoituksenani mennä lintuja kuvailemaan. Tavoilleni uskollisena silmäilin yli peltojen ja huomioni kiinnittyi kahteen pomppivaan hahmoon jotka hädintuskin ylettyivät tähkäpäiden yläpuolelle. Ajoin auton tienlaitaan, otin kameran kainaloon ja lähdin hissukseen kiertämään eläinten taakse metsäpolkua pitkin. Viimein päästessäni pellonlaitaan asti, näin kaksi nuorta peuraa hyppimässä viljapellossa. Välillä pysähtyivät syömään ja toisinaan jopa villisti loikkivat ja kisailivat ympäriinsä nuoruuden innolla. Pysyttelin aloillani ja räpsin kymmeniä kuvia näistä nuorista yrittämättä edes piiloutua. Peurat huomasivat minut pian, mutta tuijottelun lisäksi eivät juuri reagoineet muuten kuin korvia kääntelemällä aina kameran sulkiman räpsähtäessä. Tätä kesti varmasti parikymmentä minuuttia, kunnes häipyivät komealla loikalla metsään valkoinen peräpeili hohtaen. Upea hetki, linnut unohtuivat hetkeksi.
Valokuvaaja: Jouni Mikkonen, Kytäjä, Hyvinkää 13.8.2016