Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

Ihmisen jälki luonnossa – osallistu Suomen Luonnon ja Haltian kuvakisaan!

Osallistu Suomen Luonnon ja luontokeskus Haltian kuvakisaan, jonka aiheena on ihmisen jälki luonnossa. Voittajakuvat pääsevät esille Haltiaan ensi keväänä.

Marraskuussa Espoon Nuuksion Haltiaan avattiin luontokeskuksen historian ensimmäinen voimakkaasti kantaa ottava näyttely: Jälki. Näyttely tuo esiin ihmisen luontoon jättämää jälkeä pohjoismaisten valokuvaajien kuvien ja henkilökohtaisten tarinoiden kautta.

Luontovalokuvaamista on kritisoitu luonnon todellisen tilan kaunistelemisesta. Jälki-näyttelyn kuvat eivät jätä tilaa väärinkäsityksille. Kauniit ja tunteikkaat valokuvat herättävät ristiriitaisia tunteita ja ahdistavat katsojaa. Ristiriitaa herättää myös ihmisen elämä maapallolla: yhtä aikaa kaunista ja arvokasta olemassaoloa, mutta myös mahtavaa tuhovoimaa.

Suomen Luonto järjestää yhdessä Haltian kanssa kuvakilpailun Jälki-näyttelyn teemaan liittyen. Voit osallistua lähettämällä kuvan, jossa näkyy ihmisen jättämä jälki luonnossa 13. tammikuuta mennessä. Valitsemme lähetettyjen kuvien joukosta 20 kuvaa, jotka nostetaan maaliskuussa 2019 esille Haltian näyttelyyn. Nämä 20 kuvaajaa pääsevät myös ilmaiseksi nauttimaan luontokeskukseen. Esittelemme kuvakisan parhaimmistoa myös helmikuussa ilmestyvässä Suomen Luonnossa. Kaikki kuvan lähettäneet saavat alennuskoodin, jolla pääsee Haltian näyttelyihin puoleen hintaan.

Jälki-näyttely on avoinna Suomen luontokeskus Haltiassa 3.11.2018–12.5.2019.

Kuva: Tarja Hoikkala / Vastavalo

Metsän kätköissä

Lähimetsä on moni-ilmeinen ja melko suuri. Se tarjoaa elinpiirin monille metsän eläimille ja ihmisille ihanan virkistyspaikan. Näitä kaatopaikkoja siellä on myös, uusia ja vanhoja. Välinpitämättömyys luonnosta tekee surulliseksi. Jätekeskukseen olisi parempi tie ja sekin olisi kohtuullisen lähellä. Lähellä tätä paikkaa näin myös jälkiä karhusta. Karhun jälki metsän keskellä ilahdutti enemmin kuin ihmisten. Jotkut käyvät siellä metsää kunnioittaen, jotkut vain tuhotakseen.
Kuvaaja: Päivi Heikkilä