Aloitin huhtikuun matkustamalla yhdessä lapsuudenystävien kanssa Karkkilaan. Olimme varanneet majoituksen Tehtaan hotellin Bremerin talosta, jossa meillä oli käytössä sviitti ja keltainen huone. Olin jo jonkin aikaa haaveillut reissusta Karkkilaan, mutta aiemmin en ollut onnistunut buukkaamaan hotellihuonetta ajoissa.

Viikonloppu oli siihen mennessä tämän vuoden keväisin: aurinko lämmitti, ensimmäiset peipot lauloivat ja kosket kuohuivat. Tällä kertaa emme suunnanneet Aki Kaurismäen ja Mika Lätin omistamaan Kino Laikaan elokuvia katsomaan, mutta söimme päivällistä sen naapurissa Kylärafla Kantossa ja nautimme entiseen emalointiuuniin rakennetun Uunisaunan löylyistä ja tunnelmasta. Saunasta avautuivat upeat jokimaisemat!

Karkkilan ruukkihistoria ja lähiluonto lukuisine koskineen olivat minulle ennestään lähes tuntemattomia. Rauhassa nautiskellun aamiaisen jälkeen kävimme kävelyllä Karkkilan Koskireitillä. Reitin varrella pääsimme tutustumaan sekä kulttuuriympäristöön että Karjaanjokivarren luontoon. Näihin maisemiin vielä joskus vien koko pesueenkin – vaikka kesäaikaan, niin voimme testata myös Pyhäjärven uimarannan.

Bremerin taloJokivarretKarjaanjokiKarkkilaKarkkilan Koskireittikoskikoskireittikotimaan matkailuKylärafla KantolähiluontoTehtaan hotelliUunisauna

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.