Ei ollut punaista mattoa, vaikka hyvin olisi voinut olla. Järven tarina -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä 1.12.2015 Helsingin Tennispalatsissa oli läsnä meille tärkeitä julkkiksia kuten luontokuvaajat Juha Taskinen, Hannu Siitonen, Jan Henriksson, Teemu Liakka, hydrobiologi Juha Flinkman sekä elokuvan tuottaja Marko Röhr.
Elokuva järvestä ja vedenalaisesta maailmasta on ollut ammatikseenkin sukeltaneen Röhrin pitkäaikainen unelma.

Suomen vesistöjä moititaan sameiksi, mutta eivät kaikki ole sellaisia. Elokuvaan on löytynyt uskomattoman kirkkaita vesistöjä, joiden eliömaailman runsaus yllättää. Ja järvissä on muitakin kuin kaloja; vaikutuin esimerkiksi ennennäkemättömästä rupikonnien taistelusta. Ovatkohan supersankari kyborgin luojat nähneet vastaavan kamppailun?
Elämä on syntymistä, ravinnonhakua, lisääntymistä ja kuolemista, mutta sen voi tehdä (tai näyttää) tyylikkäästi huumoria unohtamatta. Järven tarinassa saukkojen ja majavien touhuja ei voi nauramatta katsoa.

Järven eläimiin kuuluvat veden alla elävät, veden päällä elävät, sekä veden alla että päällä elävät ja ne, jotka ovat ensin vesieliöitä ja sitten ihan muuta kuten sudenkorento. Se elää ensin petona järven pohjalla muita säikytellen ja nousee sitten korteen, kömpii ulos pedon nahoista ja lentää loppuelämänsä välkkyväsiipisenä korentona.

Me olemme luontokansaa, sanoi Röhr. Hänen edellinen luontodokumenttielokuvansa Metsän tarina todistaa sen yli 100 000 katsojallaan. Toivon Järven tarinalle samaa menestystä. Sitä takaamassa ovat vielä kaksi superjulkkista: Antti Tuuri tarinan kirjoittajana ja Samuli Edelman kertojana.

Elokuva on nimensä mukaisesti tarina, jota kuljettaa Wellamon ja Ahdin tytär Ahitar. Opetusta ei ole – vain puhdasta nautintoa.

Järven tarina elokuvateattereissa 15.1.2016  

Katso elokuvan traileri:

Tuotanto: MRP Matila Röhr Productions Oy / Marko Röhr, ohjaajat: Marko Röhr ja Kim Saarniluoto, tarina ja teksti: Antti Tuuri, käsikirjoitus: Antti Tuuri ja Marko Röhr, kuvaaja: Teemu Liakka, säveltäjä: Panu Aaltio, luontokuvaajat Teemu Liakka, Hannu Siitonen, Mikko Pöllänen, Jan Henriksson, Atte Henriksson, Juha  Taskinen ja Juha Laaksonen

 

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.