Kirjakauppojen viimeaikaisia hittejä ovat olleet aikuisten värityskirjat. Teini-ikäinen tytär pyysi sellaista lahjaksi ja sain oikein antaumuksella selailla niitä. Ei kai sellaista nyt kehtaisi itselleen ostaakaan, nykyajan humputuksia. Toisaalta, kai niissä jokin idea piilee, koska kirjat menevät kuin kuumille kiville. Kysytäänpä asiantuntijalta.

”Osassa aivotutkimuksia on havaittu, että samaa yksinkertaista liikettä satoja kertoja toistava tekeminen, vaikkapa virkkaaminen, kävely tai keinutuolissa keinuttelu, avaa kognitiivisia valmiuksia esimerkiksi oppimiselle sekä palautumiselle paremmin kuin istuminen”, sanoo aivotutkija Minna Huotilainen Työterveyslaitokselta.
Värittäminen tarjoaa siis kaivattua hitautta kiireen ja hälinän keskelle. Tekemisen pitää kuitenkin olla mielekästä, muuten se ei ole rentouttavaa.

Tuoreessa Raija Kivimetsän ja Riikka Rängmanin laatimassa värityskirjassa Villiinny, väritä, voimaannu (Saimatext) on värityskuvien lisäksi tietoa erilaisista villivihanneksista sekä teeohjeita. Sehän kuulostaa jo selviytymispakkaukselta.

Mitä sitä tehtiinkään ennen aikuisten värityskirjoja!
”Värittämisen kaltaista toimintaa oli ennen kodinkoneita varmasti tarpeeksi: halonhakkuuta ja muuta puhdetyötä riitti jokaiselle päivälle tuntikausiksi. Tämä aika antoi mahdollisuuden keskusteluun ja sosiaaliseen toimintaan, mutta myös rauhoittumiseen. Mielemme kaipaa tällaista edelleen”, Huotilainen sanoo.

aikuisten värityskirjaMinna HuotilainenVilliinnyvoimaannuväritä

Joululahjaksi hetkiä ja retkiä luonnossa!

Kuksa sekä lehti käteen ja luontoon: Suomen Luonto -lehti johdattaa seikkailuun ja metsän siimekseen piilotetun tiedon äärelle.

Joulutarjous: lehti+digi vuodeksi 63,50 €