Hangon Syndalenissa syttyi tänään armeijan harjoitusalueella usean hehtaarin metsäpalo (täydennys klo 20: palanut maastoalue on pelastuslaitoksen mukaan jo sata hehtaaria). Palon savut näkyvät myös päivän Modis-satelliittikuvassa. Satuin olemaan Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla, ja seurasin  iltapäivällä sammutustöitä hetken mereltä.

Paloa oli sammuttamassa myös Rajavartiolaitoksen Super-Puma. OH-HVG haki merivettä entisen Koverharin terästehtaan sataman paikkeilta. Kopteri on vanhoja Super-Pumia ja oli 1994 Estonia-pelastustyön eniten ihmishenkiä pelastanut kopteri, joka pystyi viemään pelastettuja onnistuneesti autolautoille.

Metsäpalot ovat olleet varsinkin männiköissä aiemmin tavallisia ja paloalueille on kehittynyt niistä riippuvainen hyönteislajisto. Asiantuntijat ovatkin pitäneet Puolustusvoimain toiminnan Syndalenissa synnyttämiä paloja luonnon kannalta myös myönteisinä. Toki palo myös hävittää luontoa, mutta esimerkiksi useimpien lintujen pesäpoikasvaihe on nyt elokuun lähestyessä ohi.

HankoMetsäpalo

Hyvän mielen joululahja

Anna lahjaksi lumoava luontokokemus.
Tilaamalla Suomen Luonnon tuet suomalaisen luonnon suojelua.