Samaan aikaan kuin Suomessa Jasper Pääkkönen on pannut Maa- ja metsätalousministeriön ahtaalle kala-asioissa, Kanadassa muusikko Neil Young on liittynyt öljyhiekkateollisuuden arvostelijoihin. Useat kanadalaiset viestimet, muun muassa The Star kertoivat sunnuntaina, kuinka Young vertasi öljyhiekkateollisuuden jälkiä Hiroshimaan, mutta piti sitäkin aika laimeasti sanottuna.

”Suurin hanke lajissaan, tai missään lajissa koko planeetalla, on meneillään täällä Kanadassa. Se on ahnein, tuhoisin ja epäkunnioittavin näyte, jostakin… jostakin… joka on pois hallinnasta, mitä voit missään nähdä. Ei ole sanoja kuvailla sitä”, Young sanoo The Starin julkaisemalla videolla.

Young puhui aloittaessaan nelipäiväistä Honour the Treaties -kiertuetta, jolla hän tahtoo kerätä huomiota ja rahaa Kanadan alkuperäiskansojen tilanteeseen öljyteollisuuden paineessa. Hän arvioi, että Kanadan nykyinen hallitus on surkea kopio Yhdysvaltain George W. Bushin hallituksista, ja että se on häpeäksi kanadalaisille.

”Kanada on vaihtamassa rehellisyyttä rahaan”, Young tiivisti.

Youngin ulostulo vaikuttaa olevan epämieluisa Kanadan konservatiivihallitukselle, jota johtaa Stephen Harper. Pääministerin kansliasta vastattiin The Starille, että ”jopa rock-tähden elämäntapa, johonkin pisteeseen asti, vaatii tuhansien kovasti työtätekevien kanadalaisten tuottamia resursseja”.

Käännöstä tarkistettu 15.1.2013 klo 10:50

 

Tunne luontosi

Lähde retkelle metsään, suolle, merelle, kauas ja lähelle.
Tutustu, opi, ihastu ja voimaannu. Koe Suomen Luonto!