Suomen Luonto toteuttaa yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Sitran kanssa kuluttajille suunnatun verkkoon sijoittuvan ”Kansalaisen hiilijalanjäljen tietopankki” -oppaan. Sivusto avaa vaikeita käsitteitä (hiilijalanjälki, jne.), suhteuttaa ympäristökriisin kuluttajan arkeen ja tarjoaa vinkkejä oman ympäristökuorman pienentämiseksi.

Oppaan painopiste on ilmaston muutoksen hillinnässä, mutta se käsittelee lisäksi ilmastonmuutokseen sopeutumista, luonnon monimuotoisuuden turvaamista ja luonnonvarojen säästämistä.

Opas käsittelee aluksi asumisen hiilijalanjälkeä ja muuta ympäristökuormaa, mutta sitä laajennetaan mahdollisesti myöhemmin liikkumista, ravintoa ja kulutusta koskevilla moduuleilla. Oppaassa edetään polkurakenteessa, jossa kävijälle annetaan vinkkejä mm. asuinpaikan ja asumismuodon perusteella. Opas pyrkii savuttamaan ihmisryhmiä, joita aikaisempi vastaava viestintä ei ole tavoittanut. Opas suunnitellaan erityisesti mobiililaitteita varten.

Nimen tulee:
• olla lyhyt ja ytimekäs, jotta se palvelee myös sivuston domainina
• nimen tulee jotenkin kiteyttää, että kyse on pienempiä ja suurempia ilmastotekoja, ”vinkkejä” tarjoavasta oppaasta
• nimen tulee olla houkutteleva, innostava, ei synkkä vaikka aihe onkin vakava
• nimestä olisi hyvä selvitä, kenelle opas on tarkoitettu (kansalaiset, kuluttajat)
• nimeen voi sisällyttää sanan ”ilmastovinkki” tai ”vinkki”, kuitenkin niin, ettei sivusto kuulosta hepposelta niksipalstalta. Myös ehdotukset ilman vinkki-sanaa huomioidaan.

Ehdotukset syyskuun loppuun mennessä. Nimen keksijä tai ratkaisevan vinkin antanut saa palkinnoksi Suomen Luonto -lehden vuositilauksen.

Kansalaisen hiilijalanjäljen tietopankin nimikilpailu

Tilaa Suomen Luonto!

Puhtaan luonnon merkitys hyvinvoinnin edistäjänä on entisestään korostunut koronavirusepidemian hankaloittamassa arjessa.
Tilaamalla Suomen Luonnon tuet Luonnonsuojeluliiton työtä suomalaisen luonnon hyväksi.
Tilaa nyt kotiin kannettuna tai diginä!