1. PELTOSAUNIO
    Se kukkii tuolla teiden varsilla oikein hyvin. Peltosaunion tunnistaa rihmalius­kaisista lehdistä, kun päivänkakkaralla on ehytlaitaiset, hammaslaitaiset lehdet. Viimeiset kukkijat ovat yksivuotisia rikkakasveja, joiden elinkierto on lyhyt. Niiden kannattaa panostaa siementen tuottoon niin kauan kuin keliä riittää. Jos ei tulisi pakkasta tai lunta, ne kukkisivat ympäri vuoden.
  2. PIETARYRTTI
    Se on hieno kasvi ja kukkii varmaankin pohjoisessa vielä. Meidän nurkillamme Etelä-Suomessa kukinta on kyllä jo ohitse, mutta tästä näkee Suomen pituuden. Se on aloittanut myöhemmin ja myös lopettaa myöhemmin. Pietaryrtti on monivuotinen laji, joka aloittaa kukintansa heti kun pystyy. Nykyisin se on nopeammin ohitse, kun kelit ovat tällaisia.
  3. SIANKÄRSÄMÖ
    Sen kukinta on vähäisempää tähän aikaan, mutta esimerkiksi meidän pihallamme kukkii siankärsämöitä. Se on kaunis, kun sitä lähempää katsoo. Ylipäätään mielestäni kasveja pitäisi käydä katsomassa läheltä, eikä vain hutaisten vilkaista. Etelä-Suomessa vallitsevat valkokukkaiset siankärsämöt, mutta Pohjois-Suomesta löytyy paljon vaaleanpunakukkaisia.
kukkakasvitloppusyksyn kukkijatluonnonkalenteri

Joululahjaksi hetkiä ja retkiä luonnossa!

Kuksa sekä lehti käteen ja luontoon: Suomen Luonto -lehti johdattaa seikkailuun ja metsän siimekseen piilotetun tiedon äärelle.

Joulutarjous: lehti+digi vuodeksi 63,50 €