Terveellisempi joulupuuro valmistuu riisin sijasta kotimaisesta ohrasta – katso helppo resepti!
Joulun tunnelmaan sopii terveellinen ja kotimainen ohrapuuro. Tämä maukas jouluherkku sisältää kolesterolia alentavaa liukoista kuitua. Katso herkullinen resepti!
Kuva: iStockphoto.
Jouluaattoaamun perinteisiini kuuluu lautasellinen riisipuuroa. Nyt aikuisena puuro uppoaa jo hyvin, mutta pienenä tyttönä aattona oli vaikea saada mitään ruokaa alas. Jännitti niin paljon! Nyt riisipuuro on vaihtunut terveelliseen ja kotimaiseen ohrapuuroon – ja se maistuu. Suosittelen lämpimästi.
Uuniohrapuuro
1 l maitoa tai kauramaitoa
1 tl suolaa
2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
Mittaa voidellun uunivuoan pohjalle ohrasuurimot ja suola. Kaada maito vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 1,5 tuntia 175 asteessa. Anna puuron vetäytyä hetki, nauti vaikkapa vadelmien tai rusinasopan kaverina.
Muista hyödyntää uunin jälkilämpö vaikkapa juuresten paahtamiseen.