Jouluaattoaamun perinteisiini kuuluu lautasellinen riisipuuroa. Nyt aikuisena puuro uppoaa jo hyvin, mutta pienenä tyttönä aattona oli vaikea saada mitään ruokaa alas. Jännitti niin paljon! Nyt riisipuuro on vaihtunut terveelliseen ja kotimaiseen ohrapuuroon – ja se maistuu. Suosittelen lämpimästi.

Uuniohrapuuro
1 l maitoa tai kauramaitoa
1 tl suolaa
2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

Mittaa voidellun uunivuoan pohjalle ohrasuurimot ja suola. Kaada maito vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 1,5 tuntia 175 asteessa. Anna puuron vetäytyä hetki, nauti vaikkapa vadelmien tai rusinasopan kaverina.

Muista hyödyntää uunin jälkilämpö vaikkapa juuresten paahtamiseen.

JouluohrapuuroReseptireseptit

Joulutarjous!

Suomen Luonto vuodeksi 2026 vain 59,90 €

Tilaa lahjaksi ystävälle, jolle luonto on lähellä sydäntä. Tuet samalla Luonnonsuojeluliiton työtä.