Nuuksiossa järjestetään elokuun toisella viikolla nelipäiväinen uusi ulkoiluharrastusten festivaali Nouxfest. Suomen Luontokin on mukana! Tapahtuman keskuksena toimii Suomen luontokeskus Haltian tapahtumakenttä, ja aktiviteetit suuntautuvat läheisiin metsiin, poluille, kallioille ja järville.

Festivaalin tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja edistää niin osallistujien kuin luonnon hyvinvointia. Luonto on vahvasti läsnä Nouxfestin ohjelmissa sekä harrastusympäristönä, hyvinvoinnin lähteenä, havainnoinnin kohteena että koko elämän edellytyksenä, josta meidän kaikkien tulee pitää hyvää huolta.

– Ohjelmassa on muun muassa retkeilyä ja retkitaitoja, melontaa, maastopyöräilyä, polkujuoksua, suunnistusta, kalliokiipeilyä ja metsäjoogaa. Ohjattujen aktiviteettien lisäksi järjestetään työpajoja, esityksiä ja paljon muuta. Illat vietetään rennosti iltanuotion, outdoor-filmien, musiikin ja kiinnostavien vieraiden merkeissä, kertoo tapahtuman perustaja Terho Lahtinen.

Suomen Luonto järjestää Nouxfestiin luontoon ja luonnontuntemukseen liittyvää ohjelmaa:

  • Toteutamme festivaalikävijöiden iloksi kaikille sopivan luontopolun esteettömän reitin varrelle. Luontopolku on virkistävä välipala milloin vain festivaalin aikana kierrettäväksi. Pysähdy luontopolun rasteille tutkimaan Nuuksion kiehtovaa luontoa ja kokemaan ympäröivä luonto kaikilla aisteilla.
  • Lauantaina festivaalipassin hankkineet voivat ilmoittautua mukaan Syötävää luonnosta -retkelle. Teemana on joko sienet tai villivihannekset, riippuen siitä mitä luonto meille elokuun alkupuolella tänä vuonna tarjoaa. Retken vetäjänä on innostava ja kokenut sieni- ja keruutuoteneuvoja Anna Nyman.
  • Tule myös tapaamaan meitä teltallemme messualueella, jonne on yleisöllä vapaa pääsy. Tutustu Suomen Luontoon, tartu festivaalitarjoukseen ja testaa tunnetko tatit, vahverot ja muita syksyn sieniä.
    Tutustu Nouxfestin ohjelmaan täällä!

Tavataan luonnon ja ulkoilun merkeissä Nuuksiossa!
Nouxfest 8.-11.8.

luontotietonouxfestretkeilyulkoilufestivaali

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.