Tiesitkö, että kimchi valmistuu helposti myös kotikeittiössä? Näin teet herkullista kimchiä paksoista

Paksoikimchin laitetaan puhtaaseen lasipurkkiin. Ainesten tulee peittyä liemeen.
Katso videolta puutarhuri Kimmo Englundin vinkit kimchin valmistukseen:
Kimchiresepti (1 litran purkkiin)
1 kg paksoita
200 g retiisiä tai daikonia
100 g kevätsipulia tai purjoa
2-4 valkosipulin kynttä
30 g inkivääriä
2 dl riisipuuroa (esim. 0,5 dl riisijauhoa sekoitettuna 2 dl vettä)
1-2 rkl gochugaru (miedohkoa chilirouhetta)
(0,5 dl soijakastiketta)
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria

Chili on tärkeä osa kimchiä. Tässä käytettiin korealaista Gochugaru-chiliä. Kuva: Annakaisa Vänttinen
Tee näin:
1. Tee 10% suolavesi: liuota 200 g suolaa 2 litraan vettä. Poista paksoista kanta ja pilko pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele paksoit. Liota paksoin paloja kaksi tuntia suolavedessä. Huuhtele paksoit kylmässä vedessä 2–3 kertaa. Nosta pyyhkeen puolikkaan päälle kuivumaan ja painele toisella puolella kuivaksi.
2. Tee riisipuuro ja jätä jäähtymään.
3. Pilko retiisit/daikonit ja kevätsipuli/purjo pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri ja kuori valkosipulit. Surauta valkosipuli, inkivääri, riisipuuro, gochugaru, soijakastike, etikka ja sokeri tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tahnaan retiisit ja kevätsipulit.

Tuoreet retiisit tuovat makua ja rakennetta. Kuva: Annakaisa Vänttinen
4. Lisää paksoin palat tahnaan ja sekoita huolella. Lisää kimchiseos puhtaaseen lasipurkkiin.
5. Paina paksoin palat nesteen pinnan alle niin, että purkin reunaan jää noin sentti tyhjää.
6. Kierrä korkki paikoilleen. Laita lautanen purkin alle siltä varalta, että nestettä tulee käymisen alkuvaiheessa ulos. Nosta purkki pimeään kaappiin hapattumaan. Avaa kansi kahdesti päivässä, jotta saat hapattumisessa tuotetun hiilidioksidin ulos, muuten pidä kansi kiinni.

Riisijauhoista tehtyyn puuroon sekoitetaan chili, valkosipuli ja inkivääri.
7. Maistele kimchiä pari päivää hapattumisen alkamisen jälkeen. Kun maku on miellyttävän hapan (yleensä 3–7 päivän jälkeen), kierrä kansi kiinni ja siirrä purkki jääkaappiin.
Voit syödä kimchiä heti tämän jälkeen tai antaa makujen kehittyä useamman viikon ajan ennen syömistä. Nauti!
Resepti: Uoma Wild & Sour