Kuuntele tämä artikkeli toimittajan lukemana!

 Se, miten kasvatamme ruokaa, muuttuu joka tapauksessa, filosofi Ville Lähde sanoo. Ilmastonmuutos, yhä vaihtelevammat säät, maan kasvukunnon heikkeneminen ja muu ekologisen perustan mureneminen johtavat siihen. Joko opimme uusia viljelytapoja nyt oma-aloitteisesti, tai parinkymmenen vuoden sisällä pakon edessä.

Jälkimmäinen vaihtoehto olisi ikävämpi.

Lähde hakee takin ja lähtee näyttämään puutarhaa, jota hän hoitaa yhdessä vaimonsa Marjaanan kanssa suvun rantahuvilalla Lempäälässä. Huvilan ylätalo on rakennettu vuonna 1905, ja sen järvenpuoleinen seinä on täynnä luodinreikiä. Muistoja Tampereen valtauksesta vuodelta 1918.

Haluatko lukea jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
maanviljelyomavaraisuuspuutarharuoantuotanto

Tilaa Suomen Luonto

Opi tuntemaan luontosi ja tue sen suojelua!
Suomen Luonto digitilauksen ensimmäinen kuukausi nyt 1 €!