Ruoantuotannon on pakko muuttua – filosofi Ville Lähde tietää miten
Ville Lähde miettii töikseen, miten ruoantuotannosta saataisiin kestävää. Pohdinta jatkuu Lähteen omassa puutarhassa.
17.9.2020Teksti: Jouni Tikkanen
Kuuntele tämä artikkeli toimittajan lukemana!
Se, miten kasvatamme ruokaa, muuttuu joka tapauksessa, filosofi Ville Lähde sanoo. Ilmastonmuutos, yhä vaihtelevammat säät, maan kasvukunnon heikkeneminen ja muu ekologisen perustan mureneminen johtavat siihen. Joko opimme uusia viljelytapoja nyt oma-aloitteisesti, tai parinkymmenen vuoden sisällä pakon edessä.
Jälkimmäinen vaihtoehto olisi ikävämpi.
Lähde hakee takin ja lähtee näyttämään puutarhaa, jota hän hoitaa yhdessä vaimonsa Marjaanan kanssa suvun rantahuvilalla Lempäälässä. Huvilan ylätalo on rakennettu vuonna 1905, ja sen järvenpuoleinen seinä on täynnä luodinreikiä. Muistoja Tampereen valtauksesta vuodelta 1918.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Aura Koivisto pohtii suhtautumistamme luontoon ja toivottaa sen edustajat omalle pihalleen – ”kaikilla on vähintään sama oikeus oleskelle tontilla kuin meilläkin”.