Täpläravun tunnistaa saksen hangan vaaleasta täplästä. Se on haitallinen vieraslaji, mutta sitä saa yhä pyytää ja kaupata rajoitetusti. Kuva: Cyril Ruoso / Nature Picture Library
Suhteellista: Vieraslajin mukana tuli tauti – kun se huomattiin, vahinko oli jo tapahtunut
Jokiravun korvaaminen täpläravulla vei ojasta allikkoon. Sarjassa nostetaan esiin lajien välisiä elintärkeitä, monimuotoisia ja yllättäviäkin suhteita.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Torajyvän valtaamasta viljasta tulee syömäkelvotonta, ja kasvin näkökulmasta se on hyvä asia. Sarjassa nostetaan esiin lajien välisiä elintärkeitä, monimuotoisia ja yllättäviäkin suhteita.
Vieraslaji on runsastunut niin, että se on merilinnuille jo suosittu ravintokohde – sen kalastustakin on kokeiltu myös Suomessa. Vahvaleukaisella tokolla on niin tiukka ote Itämerestä, ettei se täältä enää poistu.
Majavapato tarjoaa metsän pienimmille suojaa ja ravintoa. Sarjassa nostetaan esiin lajien välisiä elintärkeitä, monimuotoisia ja yllättäviäkin suhteita.