Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Mirjam Finer

Fasaanikana piilottelee

Rauvolanlahden jälkeen mentäessä Uittamon paviljongia kohti rantaniittyä pitkin. Kulkiessani polkua pitkin huomioni kiinnittyi kohtaan heinikossa, joka herätti uteliaisuuteni. En voinut tietää että se oli fasaani, mutta se nousi ylemmäksi heinikossa ja jähmettyi paikalleen, joten ehdin napata kameran ja zoomata lähemmäs. Kun olin mennyt heti kauemmas sen jälkeen, että en säikäytä lintua, niin eikös taas vastaani tullut koira irrallaan. Mies laittoi kyllä koiran kiinni pyytämättä. Vaihdoimme muutaman sanan ja sanoin että heinikossa on lintu, ja että on hyvä että hän laittoi koiransa kiinni. Tähän omistaja sanoi, että tämä ei tee mitään kellekään, se olisi korkeintaan mennyt moikkaamaan lintua. Johon minä että tästä lintu olisi pelästynyt. Jälkeenpäin ajattelin, että on hyvin ajattelematonta pitää koiraa auki, ja yleensäkään ulkoiluttaa koiraa siellä rantaniityllä, varsinkaan jos koiran omistaja ei ymmärrä mitä on linnun hätyyttäminen. Mieleeni tuli kysymys, että vaikuttaisikohan tällaiseen koiranomistajaan mikään valistus asiasta.
Valokuvaaja: Mirjam Finer, Nokia 5.3.2017 Klo. 18:43