Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Jari Lehtinen

Kanahaukka vieraisilla

Hei! Tässä muutama viikko sitten (13.3.2016) meillä sattui mökillä mielenkiintoinen tapaus. Istuin lukemassa sohvalla, kun kuulin terassilta kovan ”rämähdyksen”. Nousin katsomaan ikkunasta ja terassin lattialla istui nuori kanahaukka hieman hölmistyneen oloisena. Luulin ensin, että lintu oli lentänyt ikkunaa vasten, kuten joskus valitettavasti on käynyt pienempien lintujen kanssa. Lintu kuitenkin vaikutti hyväkuntoiselta, jopa uhmakkaalta, ja sen sijaan että se olisi lentänyt terassilta pois se hyppäsi terassin lattialta ikkunapellille ja näytti kuin se olisi epätoivoisesti yrittänyt päästä ikkunasta sisälle. Sillä oli ilmeisiä vaikeuksia saada kunnon otetta liukkaasta ikkunapellistä. Välillä se hyppäsi terassin lattialta suoraan ikkunaa vasten kynnet edellä. Tämän se teki useamman ikkunan kohdalla terassia kiertäen. Välillä se istui terassin kaiteella mutta palasi vielä takaisin ikkunalle. Lopulta lintu luovutti ja kiersi vielä hieman aikaa mökin muilla seinustoilla, nousi katolle josta se sitten jatkoi matkaansa eteenpäin. Tulkitsin tilanteen itse niin, että nuori kanahaukka näki mökin ikkunasta oman peilikuvansa, jota se luuli kilpailijakseen ja pyrki näin käymään sen kimppuun ja hätistämään sen pois…
Valokuvaaja: Jari Lehtinen, Grännäs, Porvoo 13.3.2016