Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Tarja Porkkala

Kettu kevätlumilla

Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa siis: vaikkapa tämä kettu joka tuli pihallemme eilen alkuillasta. Säikähdykseni oli melko suuri, kun katsahdin makuuhuoneen ikkunasta ulos katsoakseni onko vielä lintuja lintulaudalla tai hiirulaista sen alla. Yllätyksekseni minua katsoikin ikkunaruudun takaa lähes silmiini kettu. Hieman säikähdin ja huudahdin miehelleni, että tule äkkiä katsomaan, täällä on kettu. Kettu siirtyi terassillemme ja minä vaihdoin ikkunaa mistä voin seurata ketun liikkeitä ja toki kuvasin ikkunan takaa. Kettu välillä istui terassilla ja kivikkopuutarhassani kunnellen pää kallellaan terassin alle ja lumipenkkaan eli etsi syötäväksi myyriä ja hiiriä. Seurasimme ketun touhuja liki vartin ja sitten se lähti hyvin harmistuneena pois, kun ei saanut makupaloja. Pois lähtiessään kettu nousi vielä takajaloilleen luumupuun runkoa vasten nuuhkien siellä roikkuvia talipalloja. Meiltä on matkaa Tampereen keskustaan muutama kilometri, mutta pihamme jatkeena on pieni metsäkaistale jossa olemme aikaisemminkin nähneet kettuja. 19.3.2014
Valokuvaaja: Tarja Porkkala, Tampere 19.3.2014