Kirjaudu
Tilaa lehti
Kirjaudu

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostomuodot: jpg, png, jpeg.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Timo Kakko-Quednau

Korea suokukko valmiudessa soidintanssiin

Olin Vanhankaupunginlahdella kuvaamassa vaihtelevassa säässä eriskummallisia suokukkoja lauantain iltapäivällä ja illalla. Suokukkoja oli pysähtynyt muuttomatkalla ruokailemaan ja levähtämään Purolahdelle. Lauantaina kuurosateiden lomassa oli todella rauhallista ja kukot tulivat mukavalle kuvausetäisyydelle. Suokukkokoirailla on upeat "herttuan" kaularöyhelöt. Suokukot aloittivat jo muuttomatkalla nahistelun ja soidintanssit. Suokukot ovat häkellyttävän monimuotoisia ja upeita lintuja. Kun olen näyttänyt juhlapukuisten suokukkojen kuvia tavallisille ihmisille, niin usein olen saanut hämmentävän vastauksen/kysymyksen: Jestas, onko tommoisia todella Suomessa?
Valokuvaaja: Timo Kakko-Quednau, Helsinki, Vanhankaupunginlahti,Purolahti 16.5.2020