Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Tarja Porkkala

Näätä ruokailemassa

29.12.2013 klo. 9.45 puuhailin keittiössä aamuaskareita ja katsoin tavanoamiseen tapaani ikkunasta ulos, että mitäköhän lintuja on ruokailemassa. Näkemästäni hämmästyin melkoisesti ja kyllä siinä sai muutaman kerran hieroa silmiään, että onkohan sitä hereillä. En ollut koskaan aiemmin nähnyt vastaavaa ja huutelin miestäni nopeasti katsomaan mikä luumupuussamme syö talipötköä. Siinä hötäkässä kiiruhdin hakemaan kameran ja tämmöisen laadultaan melko huonon kuvan sain ikkunan läpi otettua. Eipä ole näätä ennen vieraillut pihamaallamme ainakaan emme ole sitä onnistuneet näkemään. Tuon käynninkin jälkeen näätä on vieraillut ruokailemassa sillä talipötköä on syöty ahmimalla ja jopa sillain, että kehikon sisältä roikkuu talipötkön jäänteistä vain naru. Taitaa olla kyseessä lähes citynäätä sillä Tampereen keskustaan on muutama kilometri.
Valokuvaaja: Tarja Porkkala, Tampere Hallila 29.12.2013