Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Pirjo Sital

Nälkäinen hiiripöllö

Kävelylenkilläni surkuttelin kun ei ollut mitään "kivaa" kuvattavaa, aloin katsella puihin, missä yleensä näen kyllä pikkulintuja ja oravia, kuinka ollakkaan näin jotain isompaa puiden oksien seassa, pöllö lensi lähemmäksi puiston laitaa, mutta ah niin hyvälle paikalle, hissukseen hivuttauduin lähemmäksi, kädet täristen että ehdinkö ottaa kuvaa, kyllä ehdin, monta kuvaa. Pöllöllä oli ilmeisesti sapuska mielessä, kääntäli päätään nurmikon ja viereisen talon kompostiin päin, ei ollut juuri moksiskaan että otin siitä kuvia, välillä tuijotti vain. Ykskaks lennähti, seurasin minne meni, mutta jo samantien lensi takaisin ja näin että jotain oli kynsissä, tosin nyt lensi vähän korkeammalle puuhun, pöyhisteli tyytyväisenä höyheniään tarkkaillen ympäristöään. Olin kuin lottovoiton saanut, en ole ikinä nähnyt pöllöä muuta kuin Korkeasaaressa, ja että vielä sain siitä kuvia, aivan mahtavaa enkä varmasti unohda tuota hetkeä koko loppuelämässäni.
Valokuvaaja: Pirjo Sital, Helsinki Roihuvuori 24.11.2013