Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Tuisku Virolainen

Odilammen unelma

Olin matkalla Odilammelle uimaan tänään 23.4.2020, olin juuri hakenut elämäni ensimmäisen käsintehdyn shamaanirummun, jonka säestyksellä aion tehdä tuutulauluja aikuisille. Matkalla lammelle huomasin yhtäkkiä pinkkejä sinivuokkoja, hämmästyin sillä en ole tiennyt että niitä voi sen värisiäkin olla. Ehdin juuri ottaa pari kuvaa ennen kuin kännykästä loppui akku. Tämä tuntuu merkitykselliseltä minulle symbolisesti, sillä äitini lempikukka oli sinivuokko. Hän kuoli 2.6.2020 ja sairastui näihin aikoihin vuodesta levinneeseen rintasyöpään. Juuri näihin aikoihin äiti oli minun luonani hoidettavana. Ensimmäistä kertaa koin äitini rakkauden ehdoitta tuolloin, ja opettelimme tärkeitä taitoja yhdessä, kuten lepäämistä ja pysähtymistä. Äiti kertoi, ettei ole ikinä aiemmin eläissään kokenut sellaista turvaa ja rakkautta kuin tuon 2 viikon aikana, minkä hän luonani asui. Kyynelehtien tätä kirjoitan huoltoasemalla kännykkää ladaten. Tuo, että löysin pinkkejä sinivuokkoja, tuntuu minulle symbolisesti äitini viestiltä: "Toteuta unelmiasi, seuraa sydämesi polkua rakas tyttäreni. Tee lauluja shamaanirummun kanssa, rakasta itseäsi, ihmettele lapsenomaisen viattoman uteliaan rakastavasti elämää. Vaikka en ole fyysisesti läsnä, olen aina kanssasi ja sydämessäsi ja tuen, mitä ikinä teetkin ja rakastan sinua ehdoitta, olen aina rakastanut." Väliä ei ole sillä, kuvittelenko tämän lohdukseni vai en, sillä pinkkien sinivuokkojen näkeminen teki minut onnelliseksi ja sai tuntemaan äitini rakkauden. Laitan paikasta myöhemmin videon youtubeen Kosminen Tahinko - kanavalle. Minua kiinnostaa tietää, ovatko pinkit sinivuokot miten yleisiä? Myös haluaisin tietää, onko lupa istuttaa sellainen itselle ruukkuun ja menestyisikö se sisätiloissa? Toisaalta koen, että niiden kuuluu kukoistaa vapaana omassa kotoisassa elinympäristössään,joten en koskenut niihin, ihastelin vain katseella.
Valokuvaaja: Tuisku Virolainen, Odilampi, Espoo 23.4.2020