Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Kaarina Heiskanen

Pähkinähakki pähkinäautomaatilla

Kävin taas ohi kulkiessa Kuopion vanhalla hautausmaalla koettaen nähdä pähkinähakin, jota monet olivat nähneet siellä. Ihmisiä kiikareineen ja kameroineen liikkui ympäri hautausmaata. Menin porrasruokintapaikalle ja seurasin tovin lintuja, kunnes tuttu lintuharrastaja pariskunta tuli sinne. Kyselimme, mitä olimme tahoillamme nähneet. He olivat nähneet hakin monet kerrat. Joku nuori pari oli nähnyt sen äsken lähellä, joten menin katselemaan, josko minäkin onnistuisin näkemään. Löysin kuusien keskeltä ruokintapaikan, jossa tintit ruokailivat. Lähdin jo pois, kun kuulin pähkinähakin ääntelyä. Käännyin takaisin ja näin kuin näinkin sen puun latvassa, sitten ruokinnalla rohmuamassa pähkinöitä viskellen niitä automaatista pois. Sitten se lensi mäntyyn, jossa saimme katsella tovin ja sinne se jäikin.
Valokuvaaja: Kaarina Heiskanen, Kuopion vanha hautausmaa 18.2.2024