Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Marja Eskuri

Pähkinänakkeli lintulaudalla

23.07.2015 on ensimmäinen havaintomme pähkinänakkelista lintulaudallamme. Otimme selvää linnusta, koska se oli uusin tuttavuutemme. Tarkkailemme päivittäin lintulautamme elämää ja tämä eloisa, pirtsakka lintu kiinnitti huomiomme. Saimme seuraavana päivänä kuvattua siitä useita otoksia, joista nyt lähetäme yhden. Tarvittaessa voimme sähköpostilla lähettää muitakin kuvia. Kuva on otettu tuvan lasin lävitse. Pähkinänakkeli otti suuhunsa useita auringonkukan siemeniä, toisinaan pähkinän palasia. Sitten se pyrähti nopeasti pois tullakseen kohta pian takaisin. Tullessaan se saattoi hätistää pois muun tai muuta linnut, kuten talitiaisen tai viherpeipon. Pihapiirimme reunalla kasvaa sekametsää aivan lähellä. Lintulautoja on kolme ja yhtäaikaa virailijoina on tällä hetkellä mm. sekä oravia että viherpeippoja ja vihervarpusia, sini- ja talitiaisia, pikkuvarpusia, punatulkkuja, Maasta syöjiä mustarastaita ja räkättirastaita, sekä närhiä ja harakoita
Valokuvaaja: Marja Eskuri, Horsmanahontie 1a, 83780 Horsmanaho 24.07.2015 n. klo 14