Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Sami Korhonen

Ratkaisut tekemättä

Monet maailman nykyisistä kriiseistä -Syyria mukaan lukien- juontuvat parhaillaan voimalla vallitsevasta ilmastonmuutoksesta. Tämä muutos johtuu tosiasiallisesti ihmiskunnan enemmistön pitkäaikaisista itsekkäistä ja materialistisista pyrkimyksistä maanosaan katsomatta, jonka takia viisauteen perustuva tietämys on voimakkaasti vähentynyt sivilisaatiomme viimeisiä takamaita myöten. Jo vuosia sitten kuivuus romahdutti viljasadot sekä maaseudun elinkeinot tuossa edellä mainitussa lähi-idän valtiossakin. Väestöä joutui muuttamaan tuolloin pakon edessä sankoin joukoin kaupunkeihin, laukaisten välillisesti kehityksen sisällissotaan elämän olennaisten perusteiden näin horjuessa tässä totalitaristisesti hallitussa valtiossa, joita länsimaiden ja Venäjän sekaantuminen tilanteeseen on eskaloinut entuudestaan nykyiseen pisteeseensä. Näiden em. Maiden (meidän) kuin myös eräiden voimakkaasti kehittyneiden ns. kolmannen maailman valtioiden on vastuu, jota ei voi paeta enää. Miten paljon tarvitaan edetessä sille reunalle, jolloin negatiivista kehityskulkua ei voida enää pysäyttää siinä tietyssä, paljon puhutussa pisteessä..?
Valokuvaaja: Sami Korhonen, Lieksa Talvi 2016