Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: SEIJA LAITALA

Siili ottaa tekemämme talvipesän omakseen

Elokuun lopulla pelastimme pienen siilinpoikasen mansikkaverkkoon piikeistään takertuneena. Kärsi nestevajauksesta ja oli nälkiintynyt. Valutimme hunajavettä sen suuhun useita kertoja. Alkoi vähitellen toipua. Kissoille tarkoitettua hyytelöpurkkiruokaa söi ahnaasti. Päästimme siilin luontoon ja se jäi pihaamme asustelemaan ja herkuttelemaan kissan purkkiruolla Meillä ei ole ollut aikaisemmin siilejä pihassamme. Teimme pikku siilillemme talvipesän netistä ottamiemme ohjeiden mukaan. Tässä kuvassa siili tuli jo tutkistelemaan uutta kotiaan ja siirteli sammalia syrjään. Täytimme pesän myöhemmin kuivilla heinillä paksun kuivan sammalkerroksen päälle. Sinne siili painui talvihorrokseen lokakuun alkupäivinä . Toivon, että vankistui hoidossamme ja selviää talven yli
Valokuvaaja: SEIJA LAITALA, Oulu, Oulunsalo Varjakka 15.9.2014