Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Markku Kuisma

Sudenkorento

Loppukesästä 2006 liikuin Lahden luonnonkauniilla Linnaistensuolla. Pientä kahvitaukoa siinä pitäessäni katselin samalla kuinka sudenkorennot lentelivät siinä ympärilläni, viereisten pajupensaiden yläpuolella. Hämmästykseni oli suuri kun yksi niistä otti ja laskeutui eräliivini rinnustalle. Jäi siihen katsomaan minua, outoa otusta, suoraan silmiin. Mukanani oli pieni taskukamera. Ja se sattui olemaan vasemmassa rintataskussani, noin 30 cm tuosta kauniista hyönteisestä. Yritin jutella rauhallisesti sudenkorennolle samalla kun vein vasemman käteni rintataskulle ja kaivoin niin varovasti kuin vain osasin kameran esiin. Kuin hidastetussa filmissä. Tuo upea korento oli koko ajan aivan rauhallinen ja onnistuin vasemmalla kädellä nappaamaan siitä tuon kuvan. Kiitin sitä poseerauksesta ja pian se lehahtikin lentoon. En ole koskaan aikaisemmin kohdannut niin tuttavallista sudenkorentoa. se oli sen luontoiltani kohokohta! Olen oikeakätinen, joten pidin pienenä "saavutuksena"sitä, että selvisin tuon kuvan ottamisesta käyttäen pelkästään vasenta kättäni. Oikeaa kun en uskaltanut liikauttaakaan! Ps. Olen oikeakätinen.:)
Valokuvaaja: Markku Kuisma, Linnaistensuo, Lahti 20.7.2006, klo 20.30