Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Katri Mäkinen

Täällä määrään minä!

Vuosia sitten ruokin pikkulintuja, tarkemmin harakoita, naakkoja, tikkaa ja oravaa. Pidän eläimistä, mutta pikku ystävieni nähdessä nälkää, oli ne pohjattomat ahmatit pakko häätää. Kilautin Professori Baltasarille, ja äkkäsin: Tyrvääläinen ruokamaatti! Pari päivää meni, kun hän, Sipi-sinitiainen muutti uudelle ruokintalaitteelle. Alkoi lintukaruselli, näytelmä, jossa Sipi oli pää- ja sivuosissa, ja jo linnun otsahöyhenissä luki: Täällä määrään minä! Sipi vahti, vaani ja hyökkäsi kuin ampiainen jokaisen ruokinnalle saapuvan kimppuun, aamusta iltaan, jopa ruokkijansa. Ja yöpyi ruokintapuun pöntössä, josta singahti ja sujahti serkkujaan kiusaamaan. Kunnes Sipi kohtasi voittajansa, monta talvea nähneen leveäkravattisen Talitintin, joka näytti Sipille sinitiaisen paikan. Lieneekö 11.11. kuvaamani sinitintti Sipin serkunserkku, sillä niin topakasti Hän ruokapaikalla häärää ja määrää.
Valokuvaaja: Katri Mäkinen, Sastamala 11.11.16