Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Sannamari Blinnikka-Tyrväinen

Taviokuurnat tulleet

Ensimmäinen taviokuurna koiras ilmestyi pihapiiriin 27. helmikuuta. Se oli yhden päivän. Sitten oli melkein kuukauden tauko, ei yhtään käyntiä. 27. helmikuuta tuli 2 naarasta ja koirasta. Pikkuhiljaa linnut lisääntyivät ja nyt määrä on vakiintunut samaan määrään kuin vuonna 2018 juuri näihin aikoihin eli 4 naarasta ja 4 koirasta. Taviokuurnat syövät kuorellisia auringonkukansiemeniä maasta ja vanhoista istutettuista kuusista jotakin (siemeniä?) Kuurnien päivärutiiniin kuuluu korkeallakin koivussa tai kuusessa istuminen ja ajoittainen lauleskelu puissa ja useampaan otteeseen siementen syöminen maassa. Joskus naaraat hätistelevät lyhyillä pyrähdyksillä koiraat sivummalle ja menevät syömään juuri siihen paikkaan missä koiras on ollut. Koiraat tuntuvat olevan hieman kesympiä kuin naaraat. Olen kameran kanssa saanut olla kahden metrin päässä itse maassa istuen.
Valokuvaaja: Sannamari Blinnikka-Tyrväinen, Karesuvanto, Enontekiö 3.3.2019