Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Olli Haukkovaara

Utelias saukkoneiti

Oli todella kylmä aamupäivä, pieni pohjoistuuli jäädytti kasvoja ja kylmyys tunki talvisaappaisiin päältä päin läpi, jalkapöydät alkoivat jäätyä. Apianvirta oli auki noin seitsemänkymmenen metrin matkalta, koskikara pulahteli ahkerasti ja popsi koskikorennon toukkia. Sulassa oli nähty sekä minkki että saukko, mutta nyt ei kumpaakaan näkynyt. Olin jo melkein luovuttanut, kun yhtäkkiä aivan silmieni edessä, noin kymmenen metrin päässä putkahti saukko jäälle pienestä avannosta! Se sukelsi saman tein jään alle ja palasi hetken päästä ahvenen kanssa. Kamera oli onneksi, pakkasesta huolimatta, vielä toimintakuntoinen ja kuvia tallentui muistikortille vauhdilla. Tämä oli yksi ensimmäisistä otoksista, kun saukkoneiti (naaraaksi sitä veikkaan, pienen koon vuoksi) katseli minua ja ilmeisesti arvioi olenko vaarallinen vai en. Loppujen lopuksi se ei välittänyt minusta ollenkaan ja sain saukkoneidistä monia hyviä kuvia.
Valokuvaaja: Olli Haukkovaara, Valkeakoski, Apianvirta 18.1.2016