Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Juho Hartikka

Varpusen viimeinen ateria päättyi ikävästi

Koulusta kotiin tulessa näin kotinurkilla nurmikolla ruokailevia varpusia. Ajattelin, että nyt olisi hyvä mahdollisuus kuvata niitä lähietäisyydeltä. Hain kotoa kamerani ja palasin kuvaamaan. Jonkin aikaa kuvattuanin huomasin kuinka kaikki varpuset, paitsi varpunen, jota kuvasin parhaillaa, lähti lentoon säikähtäen. Kurkistin kamerani takaa tarkistaakseni oliko säikähdyksen syynä ihminen. Siinä samassa sivusta lennähti tämä ampuhaukka, joka nappasi juuri sen varpusen, jota olin kuvaamassa. Etäisyyttä haukkaan oli tuolloin noin neljä metriä! Haukka nousi puiston yläpuolelle varpunen kynsissään. Se teki muutaman kierroksen puiston yllä, jolloin sain tämän kuvan. Sen jälkeen se katosi kerrostalojen taakse, ehkä syömään lounasta.
Valokuvaaja: Juho Hartikka, Lutakko, Jyväskylä 2.9.2015 klo 12.40