Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Pekka Niemi

Vihertikka Hyrynsalmi

Havaitsin vihertikan Hyrynsalmella tällä samalla paikalla jo vuonna 2016. Tein havainnosta merkinnän jollekin nettisivulle, mutta kun kuvaa ei ollut, havainto tuskin oli uskottava. Onneksi itse kuitenkin uskoin näkemäni. Silloin en ehtinyt hakea kameraa. 18.9.2018 iltapäivällä ruuvailin kattoturvalaitteita katolla ja tikka lennähti kuin taivaan lahjana tellingin pystytolpan nokkaan. Se oli kiinnostunut rakennuksista ja kun kävin kameran vierasmajasta, kierteli se edessäni navetan seinät, vierasmajan seinät, sähkötolpan, istui männyn oksalla ja juuri kun pääsin hyvään kuvauskulmaan polvilleni, se oli tiessään. Sain kymmenkunta kuvaa, mutta vilkasliikkeinen kaveri ei tarttunut tarkasti moneenkaan kuvaan. Lisäksi vastavalo häiritsi useita otoksia. Naapuri 6 km:n päässä on kertonut, että saman näköinen tikka on vieraillut mm. lintujen ruokintapaikalla usein jo viime vuonna. Nyt kämera on ulkona mukana, josko hra, vai rouva, vai peräti neiti hän oli, tulisi edes hetkeksi kuvauttamaan itsensä hyvässä myötävalossa.
Valokuvaaja: Pekka Niemi, Hyrynsalmi, maaseutu 18.9.2018