Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Pirjo Hokkanen

Viirupöllön vierailu.

Lintujen ja oravien ruokintapaikalleni saattaa joskus poiketa harvinaisempiakin vieraita. 10.2.2021 näyttäytyi pikaisesti tämä suuri komistus. Viirupöllö oli saapunut kaupunkiin. 12-16.2.2021 ajalle lintu asettui asemiinsa ja oli päivät helposti kuvattavissa. Pakkasten kiristyessä pöllö siirtyi aurinkoiselle oksalle oleskelemaan ja torkkumaan. Huoleni kasvoi onko pöllö sairas tai nälkäinen vaikka lentää hyvin ja höyhenpuku on moitteettomassa kunnossa. Kyselin asiantuntijoilta voiko sille tarjota syötävää ja jos niin mitä? Kehotettiin tarjoamaan hiiriä joita ostinkin. Vesihauteessa sulatetut hiiret mukanani menin metsikön laitaan, viirupöllö oli poistunut eikä sitä ole enää näkynyt. Eräs lintuasiantuntija teki kuvieni perusteella nyt jälkeenpäin tärkeän havainnon, pöllön nokka on veressä joten ei sen tyhjin vatsoin tarvinnut meillä vieraillakaan.
Valokuvaaja: Pirjo Hokkanen, Kouvola 15.02.2021