Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: leena outinen

Yksijalkainen mustarastas

Minulla on Suomelanpolun varrella lintujen ruokintapaikka, jota voin seurata keittiöni ikkunasta. Jo parin päivän ajan huomioni kiinnittyi mustarastaaseen, joka käyttäytyi muista poiketen. Maalla hyppiminen oli ilmeisen vaikeaa mutta lentämään se pystyi. Kiikarin avulla totesin sen olevan yksijalkainen naaras. Ruoka näytti vammasta huolimatta maistuvan hyvin. Sain otettua siitä pari kuvaa ikkunan läpi, jonka vuoksi kuvan laatu ei ole kummoinen. Ruokintaan olen laittanut auringonkukansiemeniä, pähkinöitä, ostettuja rasvaseoksia ja itse tekemiäni rasva-siemen-marjakakkuja sekä kauraa varsinkin keltasirkkuja ajatellen. Nyt on ensimmäinen talvi, jolloin olen huomannut kauran maistuvan myös mustarastaille. Kuinka kauan mahtaa tällainen yksijalkainen mustarastas selvitä?
Valokuvaaja: leena outinen, Suomelanpolku, Masala 5.2.2015 klo 10:08