Teksti: Johanna Mehtola
Kuva: Kotimaiset kasvikset ry.

Lantun hieman kirpeä maku on tullut monelle tutuksi kouluruokailun karheassa raastesalaatissa. Jos raaste on vielä pilkutettu rusinoilla, voi olla, ettei lanttuun ole juurikaan sen jälkeen tullut koskettua. Kannattaisi, sillä lanttu sisältää paljon C-vitamiinia ja on edullinen kotimainen juures. Jos näin joulun alla lanttulaatikko tuntuu jo ajatuksena työläältä, pääsee miltei samaan lantun makeaan makumaailmaan valmistamalla helppoja uunilanttuja.

Uunilanttu

1 Lanttu
Kirveliä tai salviaa

Leikkaa lantun ylä- ja alapinta tasaisiksi. Aseta lanttu uunipellille tai pieneen uunivuokaan. Paahda 200 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Nosta lanttu kokonaisena pöytään ja ripottele kaveriksi kirveliä tai salviaa.

Teksti on julkaistu alun perin Suomen Luonnossa 10/2017.