![](https://suomenluonto.fi/wp-content/uploads/2022/08/kangaskelta_w.jpg)
Kangaskeltavalmuska
Tricholoma equestre
Lakki: 5–15 cm, paksumaltoinen, rikinkeltainen, punaruskeasuomuinen, keskusta tummin, tahmea. Heltat vaalean rikinkeltaiset, kolotyviset, tiheässä. Jalka lyhyehkö, tanakka, kellertävän vaalea.
Haju ja maku: Jauhontuoksuiset.
Kasvupaikka: Kuivat mäntykankaat
Levinneisyysalue: Etelästä Lappiin asti. Melko yleinen.
Samannäköisiä lajeja: Keltavalmuskojen ryhmään kuuluu useita lajeja, kuten lehtokeltavalmuska, joka kasvaa kuitenkin haavan seuralaisen.
Käyttö: Aiemmin tunnettu hyvänä ruokasienenä, mutta Ranskassa tapahtuneiden kuolemaan johtaneiden myrkytysten vuoksi tätäkin on alettu välttää. Ainakin on vältettävä perättäisiä keltavalmuska-aterioita.