Tricholoma pessundatum
Lakki: 5–15 cm, paksumaltoinen, kupera, tummanruskea, ohutlimainen, reunoilta usein vaaleampi, lakin reunassa usein hyytelöityneitä täpliä, pisamia vaihteleva määrä, joskus vain muutama, joskus yhtenäisenä renkaana lakin reunan ympäri. Heltat melko tiheässä, kolotyviset, valkoiset, joskus ruskeatäpläiset, jalka tanakka, pitkähkö, valkeahko, ruskealaikkuinen.
Haju ja maku: Jauhomaiset
Kasvupaikka: Mäntykankailla, loppusyksyllä.
Levinneisyys: Etelästä Lappiin asti. Melko yleinen.
Samannäköisiä lajeja: Valmuskoissa on useita ruskeita ja tanakoita lajeja, joita ei suositella syötäväksi. Pisamavalmuska on aiheuttanut useita ruoansulatuskanavaan vaikuttaneita myrkytyksiä. Erinomainen ruokasieni, tuoksuvalmuska on myös iso ja ruskea, mutta sen lakkia peittävät lakinmyötäiset suomut, jalassa on rengas ja haju on makea.
Käyttö: Ei käyttöä.